(VIDEO) Încă un migrant înmormântat la frontiera dintre Belarus și Polonia
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Încă un migrant înmormântat la frontiera dintre Belarus și Polonia

Un bărbat de 37 de ani a decedat la frontiera dintre Belarus și Polonia, informează Euronews pe 24 noiembrie. Potrivit primelor informații, el a fost răpus de foame și frig și a fost înmormântat în pădurea din regiune. Este al doilea migrant declarat mort în ultimele săptămâni la frontiera dintre cele două țări.

Sute de migranți rămân la frontiera dintre Belarus și Polonia, punându-și viața în pericol, cu toate că, în ajun, în regiune a căzut prima zăpadă din acest sezon.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a atras atenția asupra problemei migranților: „Suntem pregătiți să instituim sancțiuni suplimentare împotriva celor implicați în trafic de persoane – companii aviatice, aeropoarte, agenții turistice, oricine… Însă prioritatea numărul unu este să avem grijă de oameni, trebuie să le oferim ajutor umanitar”.

În ajun, criza migranților a fost discutată în cadrul Grupului de la Visegrád, în care, în afară de Polonia, intră Cehia, Slovacia și Ungaria. Premierul maghiar Victor Orban a condamnat capacitatea UE de gestiona situația de la frontiera comunității europene: „UE susține organizațiile neguvernamentale, promovează programe integraționiste, etc. Și cu toate acestea, nu alocă mijloace pentru un lucru important – protejarea fizică a frontierelor. Poziția Ungariei rămâne neschimbată: anume UE trebuie să suporte cheltuielile pentru paza frontierei”.

Potrivit Poloniei, situația de la frontiera cu Belarus rămâne tensionată, iar grupuri de migranți întreprind noi tentative să pătrundă în țară. Totuși, unii dintre ei au cedat și s-au întors la patrie. Asta cu toate că, sâmbătă,  Serviciul polonez de Grăniceri a anunțat că Grupul de migranți care și-a făcut tabără la frontiera dintre Belarus și Polonia a părăsit regiunea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: