VIDEO Kievul nu mai vrea în NATO. Zelenski: „Am înțeles că Alianța nu este pregătită să primească Ucraina”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Kievul nu mai vrea în NATO. Zelenski: „Am înțeles că Alianța nu este pregătită să primească Ucraina”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că „s-a răcit” față de ideea aderării Ucrainei la NATO. Într-un interviu pentru postul american ABC, liderul de la Kiev a declarat că a înțeles că Alianța nu este pregătită să accepte Ucraina. În ajun, Kremlinul a anunțat că abținerea Ucrainei de la aderarea la „orice fel de bloc” este una dintre condițiile sistării „operațiunii militare speciale”.

„În ceea ce privește NATO, m-am răcit față de acest subiect după ce am înțeles că NATO nu este gata să primească Ucraina. Alianța se teme de lucruri contradictorii și de confruntarea cu Rusia”, a spus președintele Ucrainei.

Președintele Ucrainei a mai spus că este gata să discute despre recunoașterea Crimeei ca parte a Rusiei și independența „DNR” și „LNR”.

Cred că punctele despre teritoriile temporar ocupate și republicile nerecunoscute de nimeni în afară de Rusia… putem discuta și găsi un compromis despre cum vor trăi pe viitor. Pentru mine este important cum vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să fie parte a Ucrainei. Cine din Ucraina va spune că vrea să îi primească? Subiectul este mai complicat decât o simplă recunoaștere. Este încă un ultimatum. Însă noi nu suntem gata să acceptăm ultimatumuri”, a răspuns Zelenski.

Întrebat dacă Ucraina este gata să accepte condițiile Rusiei privind încetarea focului, Vladimir Zelenski a răspuns: „Sunt gata pentru dialog, însă nu suntem gata să capitulăm”.

Anterior, membrul delegației ucrainene la procesul de negocieri cu Rusia David Arahamia a declarat că țările NATO nu sunt pregătite să examineze subiectul privind aderarea Ucrainei în următorii 5-10 ani, iar la rândul său, Ucraina nu intenționează să depună cererea. Declarația a fost făcută pentru Fox News.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: