(VIDEO) Șase din cei șapte membri ai partidului „ȘOR”, reținuți anterior, au fost eliberați. Avocatul: „A fost un abuz”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Șase din cei șapte membri ai partidului „ȘOR”, reținuți anterior, au fost eliberați. Avocatul: „A fost un abuz”

Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana au decis astăzi soarta celor șapte membri ai Partidului „ȘOR”, reținuți în urma perchezițiilor de la sediul formațiunii. Astfel, avocatul partidului anunță că o persoană a fost plasată în arest la domiciliu, iar șase au fost eliberate. 

Membrii partidului „ȘOR”, care au fost escortați în instanța de fond, au fost întâmpinați de câteva zeci de simpatizanți ai formațiunii. Aceștia au așteptat bilanțul deliberărilor lângă sediul Judecătoriei, scandând și ținând discursuri la microfon.

Potrivit avocatului Partidului „ȘOR”, judecătorii au refuzat parțial demersurile de aplicare a măsurilor preventive înaintate de procurori.

„În urma examinării, șase persoane au fost eliberate, deoarece considerăm că și reținerea acestora a fost un abuz. Nu a fost necesară pentru această etapă. O persoană a fost plasată în arest la domiciliu”, a informat Vadim Banaru.

Amintim că pe 2 noiembrie, 8 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate la sediul central al Partidului „ȘOR”.

Cele 8 persoane reținute sunt bănuite de participarea în calitate de complici la săvârșirea infracțiunii de acceptare cu bună știință a finanțării Partidului Politic din partea unei grup criminal organizat.

În cadrul perchezițiilor au fost confiscate 321 700 lei. Banii ar fi fost destinați pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat.

De cealaltă parte, Partidul „Șor” consideră că perchezițiile efectuate pe 2 noiembrie în sediul central al partidului nu sunt nimic altceva decât o intimidare, iar oamenii legii nu au avut nici cel mai mic temei legal pentru această acțiune. Reprezentanții formațiunii susțin că, prin astfel de acțiuni, s-ar încerca distragerea atenției publice de la creșterea considerabilă a tarifelor la energie electrică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: