VIDEO Maia Sandu a anunțat lansarea Forumului „Profesorii Moldovei”. Șefa statului invită cadrele didactice să participe la eveniment
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu a anunțat lansarea Forumului „Profesorii Moldovei”. Șefa statului invită cadrele didactice să participe la eveniment

Președinta Maia Sandu a anunțat lansarea Forumului anual „Profesorii Moldovei”, care va servi drept o platformă de comunicare dintre stat și cadrele didactice. Într-o adresare video publicată pe Facebook, șefa statului a invitat cadrele didactice din Moldova să participe la prima ediției a formului, care se va desfășura pe 7 octombrie curent.

Dragi profesori și manageri de școli! Domniile voastre sunteți temelia acestei țări pentru că voi educați oamenii care, la rândul lor, vor construi viitorul nostru comun. Recunoștința mea, recunoștința noastră, a tuturor, pentru munca pe care o faceți trebuie să se materializeze în lucruri concrete. Ne-am angajat să creștem prestigiul profesiei dumneavoastră, să investim în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, să modernizăm infrastructura școlară și să ne asigurăm că profesorii sunt motivați financiar să aleagă această profesie grea și responsabilă. Vreau să discutăm împreună aceste lucruri”, a declarat Maia Sandu.

În acest context, șefa statului a declarat că a lansat inițiativa de a desfășura anual Forumul „Profesorii Moldovei”, o platformă de comunicare care să reunească cadrele didactice din țara noastră.

Vă invit cu drag să participați la prima ediție a Forumului „Profesorii Moldovei”, care va avea loc pe 7 octombrie 2023. La forum vom avea posibilitatea să discutăm despre bunele practici din Moldova și din lume și să le aplicăm în școlile noastre. Îmi doresc ca acest forum să fie organizat la începutul fiecărui an școlar și să devină o platformă de promovare a educației și a profesorilor noștri. (…) Cu toții ne dorim o societate formată din oameni școliți, care muncesc cinstit și contribuie la bunăstarea întregii țări. Ne vedem pe 7 octombrie”, a spus președinta.

Precizăm că evenimentul va începe cu o sesiune de întrebări și răspunsuri la care va participa președinta Maia Sandu și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Invitatul special al forumului este Mircea Miclea, autor, psiholog, educator, antreprenor, ex-ministru al Educației în România, întemeietor al Școlii psihologice cognitive din această țară.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la forum sunt așteptați peste 400 de profesori și manageri școlari.

Evenimentul este organizat de Președinția Republicii Moldova împreună cu Ministerul Educației și Cercetării.

Link pentru înregistrare – https://forms.gle/pHf9o43hdry9a1AV9


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: