VIDEO Maia Sandu, de Ziua Europei: „Într-o zi vom sărbători ca membru cu drepturi depline”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maia Sandu, de Ziua Europei: „Într-o zi vom sărbători ca membru cu drepturi depline”

Pe 9 mai, șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Europei. Președinta a spus că locul moldovenilor este în Uniunea Europeană și că „într-o zi vom sărbători Ziua Europei ca membru cu drepturi depline în această mare familie”. 

Azi celebrăm pacea și unitatea familiei europene. O familie din care va face parte și Moldova pentru că moldovenii sunt europeni și locul nostru este în Uniunea Europeană. Este primul an în care sărbătorim Ziua Europei în calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Avem mult de lucru, dar sunt convinsă că într-o zi vom sărbători Ziua Europei ca membru cu drepturi depline în această mare familie”, a comunicat Maia Sandu.

Cu toții știm ce înseamnă Uniunea Europeană, a mai spus președinta. „Pacea în care trăiește continentul european de peste 70 de ani, circulația liberă a cetățenilor, oportunitatea de a-ți construi o viață bună prin muncă cinstită, lege egală pentru toți, locuri de muncă bine plătite și pensii demne”, a enumerat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că „Moldova s-a unit pentru a preveni războaiele și a asigura dreptul la viață și la fericire a tuturor cetățenilor Europei”.

„Acum, Europa ne unește pe noi – toți oamenii Moldovei, pentru a ne câștiga locul de drept între țările europene. Moldova va întări Uniunea Europeană. La mulți ani Europa. La mulți ani Moldova europeană”, a conchis Maia Sandu.

Cu prilejul Zilei Europei, ambasadorul Jānis Mažeiks a spus că „Moldova a ales calea spre un destin mai bun” și că „Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea din întreg Europă”.

De menționat că sub genericul „UE-Moldova: Împreuna mai puternici”, activitățile de Ziua Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai.

Anul acesta, tradiționalul Orășel European este deschis publicului din Chișinău și Leova. În capitală, Orășelul European va fi organizat pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, urmat seara de un concert susținut de Marcel Ștefăneț – Ethno Republic, Opincuța Folk-Group, SATOSHI și formația etno-rock Zdob și Zdub.

Cetățenii din regiunea de sud a Moldovei vor putea participa la evenimentul „Orășelul European” din 20 mai, în centrul orașului Leova. Evenimentul de la Leova va culmina cu un concert susținut de ansamblul „Doina Covurluiului” din Galați, invitat de Ambasada României în Republica Moldova și ICR Chișinău, și al celebrei formații etno-rock Zdob și Zdub.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: