VIDEO Maia Sandu, despre Nata Albot: „Are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, despre Nata Albot: „Are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție”

Președinta țării Maia Sandu este de părere că jurnalista Nata Albot are calități manageriale care i-ar permite să conducă o instituție, în special în domeniul cultură sau turism. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu publicat pe 2 ianuarie.

„Înțeleg sentimentele Natei, că nu s-a simțit susținută suficient de echipă, nu vreau să răspund pentru PAS. Aș putea să spun doar că, în campania electorală, aceste decizii sunt foarte sensibile, pentru că uneori oponenții politici pot lansa o campanie de denigrare atât de puternică, încât poate să afecteze scorul întregului partid. Și decizile sunt foarte grele – vrei să aperi echipa, dar vrei să ai și un scor bun”, a explicat Maia Sandu.

Întrebată dacă este de părere că Nata Albot ar putea să mai fie implicată pe viitor, șefa statului a răspuns: „Cred că este o femeie talentată, care a demonstrat că are competențe manageriale, în special pe domeniul de care s-a ocupat: cultură, promovarea turismului. Cred că are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție, să vină cu inițiative, să conducă procese importante pentru un domeniu sau altul”.

***

Amintim că, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, jurnalista Nata Albot a fost inclusă în lista candidaților la funcția de deputat, pe poziția a 8-a.

Cinci zile mai târziu după anunț, într-o emisiune televizată din 19 mai, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheoghe Cavcaliuc, pe numele căruia în prezent există un mandat de arest, a făcut aluzie la faptul că jurnalista Nata Albot ar fi fost surprinsă, acum cîțiva ani, la Aeroportul Internațional Chișinău, având asupra sa marijuana. A doua zi, pe 20 mai, un canal anonim de Telegram a publicat o fotografie a copiei expertizei substanței depistate. Informația a fost preluată și de canalele afialiate Partidului Socialiștilor. Contactată de NM, Diana Fetco, șefa secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat autenticitatea documentului, nu și identitatea persoanei vizate.

Pe 21 mai, jurnalista Nata Albot a anunțat că se retrage de pe lista PAS pentru alegerile parlamentare din 11 iulie, însă și-a manifestat regretul că nu a fost susținută de echipă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: