VIDEO Maia Sandu, la Davos: „Să ajutăm Ucraina să câștige acest război pentru că altfel, fiecare dintre noi va fi în pericol”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, la Davos: „Să ajutăm Ucraina să câștige acest război pentru că altfel, fiecare dintre noi va fi în pericol”

La Forumul Economic de la Davos, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit, alături de prim-ministra Finlandei Sana Marin, despre războiul pornit de Rusia în Ucraina. Șefa statului a relatat despre principalele provocări cu care se confruntă Republica Moldova, despre războiul din Ucraina și despre aspirațiile țării noastre pentru integrarea europeană. 

„Noi credem în democrație, noi valorificăm democrația, vrem să facem parte din lumea liberă, și unica soluție e să  fim uniți și da asta e dificil, dar noi trebuie să ajutăm Ucraina să câștige acest război pentru că altfel, fiecare dintre noi va fi în pericol. (…) Nu vedem Rusia ca fiind o țară democratică în viitorul apropiat, asta înseamnă că provocările în regiune continuă să persiste”, a comunicat Maia Sandu, relatează agora.md.

Președinta a mai spus că Moldova a putut să facă față provocărilor „inclusiv datorită ajutorului enorm pe care l-am primit de la Uniunea Europeană și partenerii de dezvoltare”.

„Eu cred că Ucraina a demonstrat și plătește cel mai mare preț pentru democrație și valori europene. Cetățenii Republicii Moldova fac tot ce pot mai bine, și da propaganda este în conturare puternică ș noi luptăm cu aceasta și în pofida faptului că ne confruntăm cu aceste probleme noi avem susținerea constantă pentru integrarea europeană”, a spus șefa statului.

Ea a adăugat că „mărirea UE va face Uniunea mai puternică pentru că aceasta are nevoie de o Ucraină și Moldovă stabilă și pașnică”.

Menționăm că președinta Republicii Moldova Maia Sandu participă, în perioada 17-19 ianuarie la Forumul Economic Mondial de la Davos. La ediţia de anul acesta şi-au anunţat participarea 52 de şefi de stat şi de guvern, 56 de miniştri de finanţe, 19 guvernatori de bănci centrale, 35 de miniştri de externe, 30 de miniştri ai comerţului, 39 de şefi ai organizaţiilor internaţionale, inclusiv cei ai FMI şi OMC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: