(VIDEO) Makarevici, victima unei farse? A fost convins că discută cu Zelenski: „Îmi doresc foarte mult victoria voastră”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Makarevici, victima unei farse? A fost convins că discută cu Zelenski: „Îmi doresc foarte mult victoria voastră”

Un deputat al Dumei de Stat a Rusiei a propus artistului rus Andrei Makarevici drept „extremist și terorist”. Se întâmplă după ce comedianții ruși Vovan și Lexus l-ar fi sunat pe Makarevici în numele lui Volodimir Zelenski. În timpul apelului telefonic, artistul a declarat că dorește să susțină un concert la Kiev „în ziua victoriei Ucrainei”. Andrei Makarevici nu a comentat deocamdată public cele întâmplate.

Pe canalul de YouTube al prankerilor ruși a fost publicată o înregistrare video cu durata de aproape 19 minute, în care apare Andrei Makarevici, liderul legendarei trupe „Mashina Vremeni” („Машина Времени”). În descrierea clipului scrie că artistul a fost convins că discută cu președintele Ucrainei.

În discuție, Makarevici menționează că susține Ucraina și că locuiește în Israel, iar din cauza regimului din Rusia, nu intenționează să revină.

„În prima zi a victoriei voastre (a Ucrainei), voi veni cu plăcere și vom susține un concert intens. Îmi doresc foarte mult victoria voastră, cred că zilele sunt numărate. Vă doresc sănătate triplă. Vă doresc să puteți rezista și să înfrângeți pe toți. Nu există cale de întoarcere!”, spune artistul rus, care crede că discută cu Zelenski.

Înregistrarea a provocat critici în presa pro-Kremlin. Iar deputatul rus Sultan Hamzaev a propus ca muzicianul Andrei Makarevici să fie recunoscut drept extremist și terorist, pregătind o adresare către Comitetul de Investigare.

„Consider că astfel de declarații dezvăluie complet esența lui Makarevic ca trădător, finanțând și fiind pregătit să finanțeze inamicul nostru. El vrea să distrugă țara noastră, deci – trebuie să fie recunoscut extremist și terorist. În acest sens, am pregătit o adresare către șeful Comitetului de Investigare al Federației Ruse, Bastrikin”, a declarat el pentru RIA Novosti.

Amintim că Andrei Makarevici a fost printre primii artiști ruși care au condamnat invazia Ucrainei de către Rusia. În septembrie 2022, el a fost declarat „agent străin”.

Pe 24 mai, trupa „Mashina Vremeni” are planificat un concert la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: