Marcela Paladi cere legi mai dure pentru vitezomani. A făcut un clip despre tragediile de la Stăuceni, Ciocana și Băcioi
Full Article 3 minutes read

Marcela Paladi cere legi mai dure pentru vitezomani. A făcut un clip despre tragediile de la Stăuceni, Ciocana și Băcioi

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în accidentul din sectorul Botanica al capitalei, consideră că este nevoie de legi mai dure pentru vitezomani. Tânăra a publicat un clip video pe rețelele de socializare pe care le gestionează, în care își manifestă solidaritatea cu victimele tragicelor accidente de la Stăuceni, Ciocana și Băcioi, care au zguduit opinia publică.

„Oare câte vieți mai trebuiesc spulberate și mutilate, ca autoritățile să se implice și să aplice amenzi mai usturătoare? Oare câte familii trebuiesc distruse, ca legile în sfârșit să devină mai drastice? De ce într-o țărișoară atât de mică, se întâmplă lucruri atât de urâte? De ce mamei mele ar trebui să-i fie teamă să traverseze strada regulamentar!? De ce tatălui meu ar trebui să-i fie teamă să conducă de la serviciu până acasă, că poate ieși un „șumaher” de după colț? De ce locul meu de baștină e un loc nesigur pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, pentru oricine?”, s-a întrebat tânăra.

De menționat că de la începutul acestui an pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc mai multe tragedii rutiere, care au zguduit opina publică. Pe 23 decembrie un băiat de 10 ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. La scurt timp, pe 6 februarie, tânăra Marcela Paladi a rămas fără ambele picioare după ce a fost tamponată de un automobil în timp ce încerca să plaseze pe șosea semnalizatorul, după ce mașina în care se afla fusese, la rândul său, implicată într-un accident.

La mai puțin de o săptămână după accident, tânărul ciclist, Valerian Răilean, campion al Republicii Moldova la ciclism, a decedat pe patul de spital, după ce a fost tamponat de un vitezoman. Accidentul s-a produs în apropiere de comuna Stăuceni, în timp ce Valerian, împreună cu un prieten de al său, se antrenau pentru campionat.

Șirul accidentelor care au șocat a continuat cu tragedia de la Ciocana. Anastasia, o tânără de doar 12 ani a fost strivită de un troleibuz în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. În cel mai recent caz, produs pe 14 mai, trei tineri și-au pierdut viața într-un grav accident rutier lângă Băcioi, iar alte trei persoane au ajuns la spital în stare gravă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: