VIDEO Medvedev, declarație delirantă după moartea lui Navalnîi: „Uitați-vă la văduva lui, am impresia că a așteptat acest eveniment”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Medvedev, declarație delirantă după moartea lui Navalnîi: „Uitați-vă la văduva lui, am impresia că a așteptat acest eveniment”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev a vorbit despre Iulia Navalnaya, care a anunțat că intenționează să continue cauza soțului ei, regretatul opozant rus Alexei Navalnîi. Într-un interviu pentru instituțiile media de stat, publicat pe 22 februarie, Medvedev a sugerat că Iulia Navalnaya ar fi „așteptat” moartea soțului pentru a-și construi propria carieră în politică.

Dacă tot ați adus vorba despre asta: uitați-vă la fața zâmbitoare și fericită a văduvei lui Navalnîi. Am impresia că ar fi așteptat acest eveniment, în toți acești ani, pentru a-și începe propria carieră politică. Și ea a spus deja acest lucru. E trist”, a declarat Medvedev.

Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Pe 19 februarie, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a informat avocații și mama lui Aleksei Navalnîi că trupul său nu va fi eliberat încă cel puțin 14 zile, până când expertiza nu va fi finalizată.

Între timp soția lui Navalnîi, a declarat că va continua lupta soțului său. Iulia Navalnaya a spus că soțul ei a fost ucis de Vladimir Putin și că știe „din ce motive exacte” s-a întâmplat acest lucru, și că în curând colaboratorii lui Navalnîi vor povesti despre acest lucru.

Ulterior, Iulia Navalnaya s-a întâlnit cu președintele Consiliului European Charles Michel și a ținut un discurs în cadrul reuniuni a Consiliului Afacerilor Externe al UE, la Bruxelles. Echipa lui Navalnîi au declarat ulterior că soția liderului defunct al opoziției a îndemnat Consiliul Afaceri Externe al UE să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale, să nu echivaleze Rusia cu Putin și să ajute emigranții ruși care au plecat din țara de origine din motive politice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: