VIDEO Melodia ucraineană „Cervona kalina”, tradusă în română. Soția ambasadorului Ucrainei a cântat-o în centrul Chișinăului
Full Article 1 minutes read

VIDEO Melodia ucraineană „Cervona kalina”, tradusă în română. Soția ambasadorului Ucrainei a cântat-o în centrul Chișinăului

Olesea Șevcenko, soția ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova Marko Șevcenko, a cântat celebrul cântec ucrainean „Cervona kalina” (Червона калина) tradus în limba română. Soția diplomatului a ales să interpreteze melodia în centrul Chișinăului.

Piesa este reprezentativă pentru poporul ucrainean de la începutul războiului în Ucraina. Rusia a numit-o „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”.

Amintim că recent Miss Crimeea a fost amendată cu 40 de mii de ruble și forțată să-și ceară scuze în public pentru că a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина).

Anterior, un tribunal rus a tras la răspundere și șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: