VIDEO Melodia ucraineană „Cervona kalina”, tradusă în română. Soția ambasadorului Ucrainei a cântat-o în centrul Chișinăului
Full Article 1 minutes read

VIDEO Melodia ucraineană „Cervona kalina”, tradusă în română. Soția ambasadorului Ucrainei a cântat-o în centrul Chișinăului

Olesea Șevcenko, soția ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova Marko Șevcenko, a cântat celebrul cântec ucrainean „Cervona kalina” (Червона калина) tradus în limba română. Soția diplomatului a ales să interpreteze melodia în centrul Chișinăului.

Piesa este reprezentativă pentru poporul ucrainean de la începutul războiului în Ucraina. Rusia a numit-o „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”.

Amintim că recent Miss Crimeea a fost amendată cu 40 de mii de ruble și forțată să-și ceară scuze în public pentru că a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина).

Anterior, un tribunal rus a tras la răspundere și șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: