VIDEO Miss Crimeea, amendată și forțată să își ceară scuze în public după ce a cântat în ucraineană
Full Article 2 minutes read

VIDEO Miss Crimeea, amendată și forțată să își ceară scuze în public după ce a cântat în ucraineană

Miss Crimeea, care a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина), a fost amendată cu 40 de mii de ruble. Totodată, Olga Valeeva și-a cerut scuze publice pentru că a interpretat „cântecul de luptă al naționaliștilor ucraineni”. 

Pe canalul de Telegram al Ministerului Afacerilor Interne din Crimeea au fost postate imagini video în care Miss Crimeea, alături de prietenia ei care a cântat alături de Valeeva, și-a cerut scuze publice.

Se menționează că prietena Olgăi Valeeva a primit 10 zile de arest pentru că a cântat melodia ucraineană.

Potrivit Ministerului din Crimeea, Valeeva și prietena ei au fost găsite vinovate în temeiul a două articole – discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse și propaganda simbolurilor organizațiilor extremiste.

Anterior, Miss Crimeea a declarat că nu cunoștea despre semnificația cântecului și a cerut să nu i se mai scrie „insulte pe rețelele de socializare”.

La momentul actual, videoclipul cu interpretarea piesei ucrainene a fost șters.

De menționat că anterior, un tribunal rus a tras la răspundere șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: