VIDEO Miss Crimeea, amendată și forțată să își ceară scuze în public după ce a cântat în ucraineană
Full Article 2 minutes read

VIDEO Miss Crimeea, amendată și forțată să își ceară scuze în public după ce a cântat în ucraineană

Miss Crimeea, care a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина), a fost amendată cu 40 de mii de ruble. Totodată, Olga Valeeva și-a cerut scuze publice pentru că a interpretat „cântecul de luptă al naționaliștilor ucraineni”. 

Pe canalul de Telegram al Ministerului Afacerilor Interne din Crimeea au fost postate imagini video în care Miss Crimeea, alături de prietenia ei care a cântat alături de Valeeva, și-a cerut scuze publice.

Se menționează că prietena Olgăi Valeeva a primit 10 zile de arest pentru că a cântat melodia ucraineană.

Potrivit Ministerului din Crimeea, Valeeva și prietena ei au fost găsite vinovate în temeiul a două articole – discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse și propaganda simbolurilor organizațiilor extremiste.

Anterior, Miss Crimeea a declarat că nu cunoștea despre semnificația cântecului și a cerut să nu i se mai scrie „insulte pe rețelele de socializare”.

La momentul actual, videoclipul cu interpretarea piesei ucrainene a fost șters.

De menționat că anterior, un tribunal rus a tras la răspundere șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: