(VIDEO) Membri ai organizației criminale „Machena”, arestați pentru că ar fi răpit și amenințat cu moartea un bărbat
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Membri ai organizației criminale „Machena”, arestați pentru că ar fi răpit și amenințat cu moartea un bărbat

Oamenii legii anunță că au arestat 4 membri ai organizației criminale „Machena”. Aceștia sunt acuzați că, la sfârșitul anului trecut,ar fi răpit și amenințat cu moartea un bărbat. Victima a reușit să evadeze și ulterior a sesizat poliția. 

„Cazul a avut loc la Rezina, în decembrie 2022. Inițial, aceștia l-au bruscat și l-au agresat fizic pe bărbatul de 36 de ani, pe care l-au obligat prin aplicarea violenței fizice și prin amenințarea cu o armă de foc automată să urce cu ei în automobil. Acolo, aceștia l-au amenințat cu vătămarea gravă a sănătății și cu moartea, timp de două ore – atât în timpul călătoriei spre Chișinău, cât și în parcarea la care au sosit”, se arată în comunicatul Poliției.

Potrivit oamenilor legii, motivul suspecților ține de răzbunarea pentru declarațiile depuse de victimă împotriva hoțului în lege „Machena” care a fost condamnat la 19 ani închisoare, în dosarul penal în care bărbatul a fost și el victimă a șantajului condamnatului.

Bărbatul, însă, a reușit să evadeze din automobil și a sesizat autoritățile de drept despre cele întâmplate.

Poliția menționeză că până de curând, bărbatul a fost și el deținut, într-o altă instituție, astfel încât bănuiții au profitat de punerea acestuia în libertate, pentru ca să implementeze actul de răzbunare.

Cei patru suspecți, care au vârste cuprinse între 23 și 41 de ani,  au fost reținuți marți, urmare a perchezițiilor efectuate.

Procurorii urmează să le prezinte învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru un termen de 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: