(VIDEO) Migranții distrug sârma ghimpată de la frontiera dintre Belarus și Polonia. Unii au reușit să pătrundă în UE
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Migranții distrug sârma ghimpată de la frontiera dintre Belarus și Polonia. Unii au reușit să pătrundă în UE

La frontiera dintre Belarus și Polonia rămân în continuare câteva sute de persoane. Acetea sunt echipate cu corturi, sacuri de dormit, seara fac focuri de tabără ca să se încălzească. Pentru asta, ei taie copaci, informează Novaya Gazeta. Deocamdată, aceștia nu au fost amendați.

Două grupuri mari de migranți au pătruns pe teritoriul Poloniei, informează euroradio.fm pe 10 noiembrie. Aceștia au reușit să treacă de sârma ghimpată care desparte Belarus de statul vecin. Grănicerii polonezi au reușit să întoarcă o parte dintre migranți de cealaltă parte a frontierei. Restul sunt căutați.

De cealaltă parte a frontierei, migranții au făcut tabere. Ei taie copaci și fac focul ca să se încălzească, ba chiar publică fotografii și înregistrări video pe rețelele de socializare.

Migranții au aruncat lemne peste sârma ghimpată dintre Belarus și Polonia, în încercarea de a traversa frontiera. Tăierea neautorizată a copacilor este pedepsită în Belarus cu amenzi de circa 200 de euro, iar pentru aprinderea focului în locuri interzise sancțiunile constituie circa 120 de euro. Însă responsabilii nu se grăbesc să înregistreze abaterile.

Jurnalistul Radio Europa Liberă filiala Belarus Dmitrii Gurnevici a telefonat responsabililor de păduri și a întrebat dacă poate să taie câțiva copaci. Discuția a fost publicată pe Telegram.


— Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, pot să merg în pădurea din Bruzghi și să tai 5-8 copaci?  — a întrebat jurnalistul.

— Adică?

— Simplu, cu toporul. Și să îi iau cu mine sau să îi las acolo, încă nu am decis.

— Evident că nu, despre ce vorbiți?

—  Atunci de ce oamenii au făcut asta ieri și nimeni nu i-a oprit? Am văzut subiectul la TV, nu era niciun pădurar, niciun polițist.

— Eu cred că acești oameni vor fi sancționați ulterior.

— De către cine?

— Nu știu. Probabil, știe pădurarul-șef. Însă el va veni luni, telefonați-l atunci.

În dimineața de 8 noiembrie, un grup de migranți, însoțiți de forțele de ordine belaruse a ajuns la frontiera cu Polonia. Pe parcursul zilei, aceștia au încercat să ia cu asalt frontiera și să distrugă sârma ghimpată cu topoare și lopeți. Oamenii legii polonezi au reușit să îi oprească, însă o parte dintre migranți au pătruns, totuși, în Polonia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: