(VIDEO) Moldoveancă filmată pe ascuns și șantajată. Victima a ajuns la poliție după ce a acumulat împrumuturi de 400 000 lei
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Moldoveancă filmată pe ascuns și șantajată. Victima a ajuns la poliție după ce a acumulat împrumuturi de 400 000 lei

Oamenii legii au destructurat un grup infracțional, format din 5 persoane. Doi membri, care aveau rol de lideri, sunt deținuți în penitenciarele din țară. Suspecții sunt acuzați că prin șantaj, cu răspândirea fotografiilor cu conținut intim, ar fi estorcat de la o femeie peste 400.000 lei.

Liderii grupului, care l-a moment sunt încarcerați, ispășindu-și pedeapsa pentru infracțiuni analogice, au ademenit partea vătămată, o femeie de 42 de ani, și fără consimțământul ei au obținut ilegal informaţii ocrotite de lege despre viaţa personală.

Ulterior, utilizând mijloace tehnice, destinate pentru obţinerea ascunsă a informaţiei, au efectuat înregistrări video și fotografii în care aceasta apare în ipostaze intime. Apoi, și-au creat un cont fals pe rețelele de socializare și au șantajat femeia cu trimiterea imaginlor soțului și rudelor acesteia, denigrându-i imaginea. 

Ceilalți 3 membri ai grupului, printre care și o femeie de 34 ani, aveau rolul de curieri la libertate, executând indicațiile din penitenciar. 

În continuare, suspecții se întâlneau cu victima și o șantajau că îi vor publica imaginile cu caracter intim, îi vor incendia domiciliului, sau îi vor denigra imaginea copiilor acesteia, daca nu va executa cerințele deținuților. Astfel, au impus-o să împrumute bani de la companiile de microfinanțare, precum și să procure tehnică de calcul, în rate, cu ulterioara plasăre a acestora la casele de amanet, iar banii obținuți au fost transmiși persoanelor de încredere.

Timp de mai bine de trei luni, suspecții ar fi primit de la victimă circa 400.000 de lei.

La data de 28 februarie oamenii legii au descins cu percheziții în cele două penitenciare unde își ispășesc pedeapsa cei doi deținuți, precum și la domiciliile suspecților de la libertate.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri de ciornă, în care sunt indicate sumele de bani și transferurile acestora, carduri bancare pe numele unor terțe persoane.

În urma perchezițiilor, 2 persoane au fost reținute pentru 72 ore. Femeia implicată în acest caz este cercetată în stare de libertate. 

Potrivit poliției, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă până la 13 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: