VIDEO Moment emoționant. Cum le-au mulțumit spaniolii medicilor și asistentelor pentru eforturile de a combate coronavirusul
Full Article 1 minutes read

VIDEO Moment emoționant. Cum le-au mulțumit spaniolii medicilor și asistentelor pentru eforturile de a combate coronavirusul

Spanioli din mai multe orașe ale țării au ieșit la ferestre și le-au mulţumit cu aplauze medicilor și celorlalți angajați din domeniul sanitar care depun zilele acestea eforturi imense pentru combaterea coronavirusului. Înregistrările video care au surprins momentul au împânzit rețelele de socializare, scrie larazon.es.

Potrivit unui îndemn care a fost promovat pe rețelele de socializare, la ora 22:00, mii de oameni au ieșit la ferestre, au aplaudar minute în șit și au fluturat batiste albe.

Amintim că în Spania a fost decretată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. În această țară, cu o populație de 46,7 milioane de oameni, a fost înregistrate aproape 6.400 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Aproape jumătate sunt în regiunea Madrid, iar sâmbătă a anunțat 1.159 de noi cazuri de îmbolnăvire și 63 de decese, ceea ce ridică bilanțul morților la 196.

Starea de urgență este instituită în Spania a doua oară de la tranziția către democrație, în 1975. Precedenta ocazie a fost o grevă a controlorilor de trafic aerian, în 2010.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: