VIDEO Momentul când o polițistă de frontieră a încercat să atace o ucraineancă. IGPF: „A fost sesizată Procuratura”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Momentul când o polițistă de frontieră a încercat să atace o ucraineancă. IGPF: „A fost sesizată Procuratura”

O ucraineancă, care era însoțită de copilul său, a fost agresată de o polițistă de frontieră la PTF Unguri – Bronița, în noaptea de 21 spre 22 septembrie. Potrivit victimei, angajata Poliției de Frontieră ar fi fost „beată”. Contactat de NM, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a declarat că pe caz a fost inițiată o anchetă, fiind sesizată și Procuratura raionului Ocnița.

Incidentul a fost filmat de femeia din Ucraina.

Totul s-a început la ghișeu, în timp ce polițista de frontieră verifica pașapoartele femeii și copilului său, care se întorceau în țara vecină. Ucraineanca i-a explicat că au intrat în Moldova prin punctul de trecere al frontierei Unguri în urmă cu câteva ore, dar responsabilii nu le-au aplicat ștampila în acte. Femeia remarcat că există bază de date, iar informația poate fi verificată acolo, însă polițista i-a aruncat doar o privire nedumerită.

Întrebată de femeia din țara vecină „ce urmează mai departe”, polițista de frontieră a ridicat din umeri și a spus: „Nimic”.

Ulterior, angajata Poliției de Frontieră a început s-o filmeze, la rândul ei, pe femeie cu telefonul, iar apoi cu bodycam-ul.

La un moment dat, colegii polițistei de frontieră s-au apropiat de femeia din Ucraina și i-au cerut să nu mai filmeze. În acel moment, polițista de fontieră s-a apropiat de cetățeanca străină și a încercat să-i smulgă cu forța telefonul din mână, însă a fost oprită de colegi.

Polițista de frontieră a mai efectuat o tentativă de a o ataca pe femeie, dar nu a izbutit pentru că a fost îndepărtată de colegii săi.

La remarca ucrainencei că polițista de frontieră este „beată”, unul din colegii acesteia a încercat să o convingă că nu este adevărat și că ar fi „obosită”.

De menționat că, în tot acest timp, copilul victimei, care a fost martorul scenei violente, plângea de frică.

IGPF: A fost dispusă efectuarea anchetei de serviciu

NM a solicitat un comentariu pe marginea cazului dat de la ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) Raisa Novițchi. Reprezentanta IGPF a precizat că a fost inițiată o anchetă de serviciu și a fost sesizată procuratura.

„Conducerea Poliției de Frontieră a fost informată imediat despre cazul dat. În context, a fost dispusă efectuarea anchetei de serviciu, sesizat Avocatul Poporului (ombudsman) și Procuratura raionului Ocnița. Totodată, au fost ridicate imaginile video din punctul de trecere a frontierei, dar și cele din bodycamul angajatei Poliției de Frontieră. Despre rezultatele cercetărilor vom informa suplimentar”, a spus reprezentanta Poliției de Frontieră.

***

În context, menționăm că, potrivit regulamentului, fotografierea, filmarea punctului de trecere și a procedurilor de control, dar și folosirea dispozitivelor electronice și de altă natură este permisă doar cu acordul angajaților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: