VIDEO Momentul în care un proiectil lovește o biserică din Odesa. Preotul, salvat ca prin minune
Full Article 2 minutes read

VIDEO Momentul în care un proiectil lovește o biserică din Odesa. Preotul, salvat ca prin minune

Obuzele rusești au deteriorat cupola bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Odesa. Incidentul a avut loc în timpul atacului masiv declanșat de armata rusă împotriva Ucrainei, în această noapte.  Resturile aproape că au ucis un preot, care se afla în biserică în momentul respectiv, scrie publicația Novosti Donbasa.

Potrivit sursei citate, pe lângă deteriorarea cupolei, au fost sparte și ferestrele bisericii. Videoclipul de la fața locului arată că resturile aproape că au căzut peste duhovnic.

În vară, protopopul Ilia Manita a fost rănit în prima linie, pe front, în timp ce acorda asistență militarilor Forțelor Armate ucrainene.

Menționăm că Rusia a atacat masiv Ucraina, în noaptea de 29 decembrie, scrie zerkalo. Au avut loc explozii la Odesa, Harkov, Lvov, Konotop și Kiev. Potrivit ultimelor date ale autorităților ucrainene, urmare a atacului au murit 18 persoane iar alte 132 au suferit răni.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a transmis un mesaj Ucrainei și cetățenilor ei, după atacul Rusiei. Șefa statului s-a declarat „profund tulburată” de atacul aerian masiv asupra orașelor ucrainene. Potrivit ei, agresiunea subliniază „necesitatea urgentă” de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, pentru a proteja vieți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: