VIDEO Nesterovschi, reacție la acuzațiile socialiștilor că ar fi fost cumpărat: „Ne pierdem țara dacă vom sta în Parlament în fotolii moi”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Nesterovschi, reacție la acuzațiile socialiștilor că ar fi fost cumpărat: „Ne pierdem țara dacă vom sta în Parlament în fotolii moi”

Parlamentarul Alexandr Nesterovschi, care a anunțat că părăsește echipa socialiștilor, a comentat declarațiile PSRM cu privire la „tentativele de a corupe deputații din fracțiune” și că „Nesterovschi a cedat”. Cel din urmă a spus că el a fost singurul deputat din partid, care în urmă cu mai mulți ani, a sesizat procuratura despre tentativele de corupție. 

„În urmă cu 2-3 ani, eu eram singurul deputat socialist, singurul chiar și din întregul Parlament, care s-a dus și a sesizat procuratura când pe el au încercat să-l cumpere. (…) Au trecut 2-3 ani, nu s-a luat nici o decizie, așa și s-a încheiat totul”, a spus Nesterovschi, pentru NM, cu referire la acuzațiile socialiștilor despre „tentativele de corupere din ultimele 8-9 luni a deputaților din fracțiune.

„Acum problema este că noi putem să ne pierdem țara, dacă vom sta în Parlament în fotolii moi. Opoziția nu poate decide nimic împotriva la 63 de deputați PAS. Singurul lucru pe care îl putem face este să ieșim în stradă și să ne unim cu poporul. Să ne unim cu toate partidele de opoziție și să încercăm să schimbăm situația din țară”, a adăugat parlamentarul.

El a mai spus că dacă deputații vor continua să stea în fotolii „atunci peste doi ani Moldova poate să nu mai fie”. „De aceea trebuie să ieșim și să facem ordine aici”, a conchis deputatul.

NM a solicitat un comentariu de la Procuratură cu privire la declarațiile cu Nesterovschi în partea ce ține de sesizarea depusă în urmă cu mai mulți ani. Deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că pe 15 martie, parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește PSRM. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschi a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Menționăm că din „Mișcarea pentru Popor” fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”.

„În ultimele 8-9 luni au existat mai multe tentative de a corupe colegii noștri din fracțiune. (…) Îmi pare rău că domnul Nesterovschii a cedat. Dat fiind faptul că dumnealui nu a găsit suficient curaj să se prezinte la ședința fracțiunii și să informeze colegii, domnul Nesterovschi este așteptat la fracțiune. Ori revine în echipă și expune public poziția că cererea nu a fost scrisă de dumnealui, doar a subsemnat-o, or să depună mandatul. Acest mandat nu aparține dumnealui, aparține partidului”, a menționat Batrîncea.

Pe 16 martie, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Vlad Batrîncea i-a cerut lui Alexandr Nesterovschi, care a anunțat că părăsește echipa socialiștilor, să se prezinte la partid pentru a declara că nu el a scris cererea respectivă sau să își depună mandatul de deputat.

La ședința Parlamentului din 16 martie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că a înregistrat un proiect de lege pentru modificarea Constituției în legătură cu traseismul politic. Vlad Batrîncea a spus că în urma votului parlamentarilor, deputații nu vor avea dreptul să părăsească fracțiunile. Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că va susține un astfel de proiect. Discuțiile la subiect au creat mai multe schimburi de replici între parlamentari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: