VIDEO „O astfel de persoană nu ar trebui să facă legi sau să le voteze” PAS cere PSRM să-și retragă candidatul de la Hâncești
Full Article 2 minutes read

VIDEO „O astfel de persoană nu ar trebui să facă legi sau să le voteze” PAS cere PSRM să-și retragă candidatul de la Hâncești

Doi deputați ai fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) solicită Partidului Socialiștilor (PSRM) să își retragă sprijinul politic pentru Ștefan Gațcan, candidatul formațiunii la alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești, care se vor desfășura duminică, 15 martie.

„Ieri în presă a apărut o știre care arată cum candidatul PSRM la Hâncești, Ștefan Gațcan, ar fi întreținut relații sexuale cu fiica fratelui său. Propria nepoată. A recunoscut-o chiar el, în 2003. Avea în jur de 40 de ani atunci. Ștefan Gațcan este ginecolog obstetrician. Are propria clinică privată. Incestul se pedepsește penal, este o chestie absolut degradantă, perversă. Nu cred că asta au în vedere socialiștii promovând „valori tradiționale”, și-a argumentat solicitarea deputatul Dumitru Alaiba.

Parlamentarul susține că Ștefan Gațcan ar reprezenta un risc se securitate pentru Republica Moldova.

„Socialiștii sunt obligați să își retragă susținerea politică, oficial și deschis. Iar Gațcan trebuie să aleagă – rămâne în cursă ca independent, sau se retrage din cursă. O astfel de persoană nu ar trebui să facă legi sau să le voteze. O persoană cu o asemenea istorie poate fi ușor șantajată. O asemenea persoană în post oficial înseamnă un risc de securitate pentru țara noastră”, a adăugat acesta.

Iar deputatul Mihai Popșoi a amintit de situația din 2011, când pe listele PSRM pentru accederea în Consiliul Municipal Chișinău a figurat o persoană care fusese anterior condamnată la 10 ani de închisoare pentru violul și omorul unei minore.

„Dacă domnul Dodon sincer promovează valorile familiei, lucru discutabil, având experiența din 2011, dar și această situație, atunci unica soluție morală, cu demnitate din acest scandal este retragerea lui Gațcan”, a spus Popșoi.

Despre alegerile din circumscripția 38, Hâncești

Duminica asta sunt alegeri în Circ. 38 – Hâncești. Cetățenii riscă să trimită în parlament un abuzator. Socialiștii trebuie să-și retragă candidatul. El nu poate fi lăsat să facă legi. Nu pentru abuzurile pe care le-a comis. Abuzatorii trebuie pedepsiți, nu promovați în funcție. Igor Dodon și socialiștii trebuie să se disocieze public și răspicat de Ștefan Gațcan, să-și retragă sprijinul politic. Cetățenii noștri merită candidați integri, care respectă demnitatea cetățeanului.Ieri în presă a apărut o știre care arată cum candidatul PSRM la Hâncești, Ștefan Gațcan, ar fi întreținut relații sexuale cu fiica fratelui său. Propria nepoată. A recunoscut-o chiar el, în 2003. Avea în jur de 40 de ani atunci. Ștefan Gațcan este ginecolog obstetrician. Are propria clinică privată. Incestul se pedepsește penal, este o chestie absolut degradantă, perversă. Nu cred că asta au în vedere socialiștii promovând „valori tradiționale”. Au trecut 24 de ore de când a apărut această informație. Gațcan nu a oferit nici un răspuns clar, iar colegul de partid Bătrâncea a acuzat, din nou, opoziția de „metode mârșave”. Este un răspuns insuficient și nesatisfăcător. Alegătorul merita un răspuns clar, dar nu l-a primit. Gațcan are două opțiuni. Fie să nege vehement cele relatate, fie să le recunoască. Dacă avea de negat, deja nega. Deci nu este fals. Trebuie, deci, să recunoască clar. Socialiștii sunt obligați să își retragă susținerea politică, oficial și deschis. Iar Gațcan trebuie să aleagă – rămâne în cursă ca independent, sau se retrage din cursă. Alegătorul din circumscripția 38 trebuie să știe acest caz înainte de a-și da votul. Spune mult despre materialul din care este făcut candidatul. Este posibil ca Hânceștenii, fără să știe, să trimită în parlament un asemenea personaj și este obligația noastră să prevenim asta. Vorbim despre integritate. Vorbim despre ce e corect și ce nu. Orice persoană întreagă la minte înțelege că un bărbat de 40 de ani care întreține relații sexuale cu fiica fratelui său, nu este corect. O astfel de persoană nu ar trebui să facă legi sau să le voteze. O persoană cu o asemenea istorie poate fi ușor șantajată. O asemenea persoană în post oficial înseamnă un risc de securitate pentru țara noastră. Alegătorul trebuie să știe și suntem obligați să-l informăm. De aceea trebuie să vorbim despre asta. De aceea Gațcan trebuie să recunoască adevărul. De aceea socialiștii și Dodon trebuie să-și retragă candidatul. Și să-și retragă susținerea pentru el. Vocal și răspicat. Să fie clar tuturor.PSRM trebuie să se disocieze public de el. Imediat. Altfel îi oferă protecția de care are mare nevoie pentru a deveni deputat. Igor Dodon trebuie să-și retragă candidatul pe Hâncești pentru a nu insulta instituția parlamentului.

Geplaatst door Dumitru Alaiba op Donderdag 12 maart 2020

Amintim că, miercuri, într-o conferință de presă, candidatul PSRM la alegerile parlamentare din circumscripția nr.38, Hâncești, Ștefan Gațcan, a calificat drept „aberații” informațiile apărute în presă, despre faptul că acesta ar fi avut relații sexuale cu fiica fratelui său, motiv pentru care ar fi fost șantajat de către aceasta, dar și de către iubitul ei. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: