O mamă din Fălești acuză de malpraxis medicul care a asistat-o la naștere. Copilul este hrănit și hidratat printr-o sondă
Full Article 2 minutes read

O mamă din Fălești acuză de malpraxis medicul care a asistat-o la naștere. Copilul este hrănit și hidratat printr-o sondă

O femeie din satul Făgădău, raionul Fălești, acuză medicul care i-a asistat nașterea de malpraxis. Fiul ei care a venit pe lume acum câteva luni, a suferit un traumatism craniocerebral în timpul nașterii, fapt care i-a afectat capacitatea de a înghiți hrana. Micuțul este hrănit și hidratat doar prin intermediul unei sonde, potrivit unui reportaj filmat de tvn.md.

Cătălina a născut la mijlocul lunii septembrie. Aceasta susține că medicul a decis să forțeze nașterea. Imediat ce și-a văzut copilul pus pe piept și-a dat seama că ceva s-a întâmplat: „Mi-a pus injecția, picurătoarea, ei au văzut că eu nu pot naște, și încă s-a apăsat domnul Galbur pe burta mea, și l-a apucat de cap cu o mână, eu am simțit când el i-a apucat căpușorul, el a scos puțin căpușorul și a apăsat foarte tare pe burta mea și atunci l-am născut.”

Ulterior, medicii i-au spus că este nevoie transportarea micuțului într-un spital din Chișinău: „Luni deja la ora 08:00, m-am dus la medicul care era deja acolo, și mi-au spus că noi îl transferăm de urgență la Chișinău, că noi nu știm ce este cu dânsul. În timpul nașterii s-a agravat, au spus că intrauterin nu putea fi așa ceva, doar în timpul nașterii, ori l-au tras cu ceva, ori când s-a apăsat, și atunci doar atât mi-a spus, că noi o să avem mult de umblat cu el.”

Medicul acuzat de tânăra mamă de malpraxis a refuzat să comenteze situația.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: