O mamă din Fălești acuză de malpraxis medicul care a asistat-o la naștere. Copilul este hrănit și hidratat printr-o sondă
Full Article 2 minutes read

O mamă din Fălești acuză de malpraxis medicul care a asistat-o la naștere. Copilul este hrănit și hidratat printr-o sondă

O femeie din satul Făgădău, raionul Fălești, acuză medicul care i-a asistat nașterea de malpraxis. Fiul ei care a venit pe lume acum câteva luni, a suferit un traumatism craniocerebral în timpul nașterii, fapt care i-a afectat capacitatea de a înghiți hrana. Micuțul este hrănit și hidratat doar prin intermediul unei sonde, potrivit unui reportaj filmat de tvn.md.

Cătălina a născut la mijlocul lunii septembrie. Aceasta susține că medicul a decis să forțeze nașterea. Imediat ce și-a văzut copilul pus pe piept și-a dat seama că ceva s-a întâmplat: „Mi-a pus injecția, picurătoarea, ei au văzut că eu nu pot naște, și încă s-a apăsat domnul Galbur pe burta mea, și l-a apucat de cap cu o mână, eu am simțit când el i-a apucat căpușorul, el a scos puțin căpușorul și a apăsat foarte tare pe burta mea și atunci l-am născut.”

Ulterior, medicii i-au spus că este nevoie transportarea micuțului într-un spital din Chișinău: „Luni deja la ora 08:00, m-am dus la medicul care era deja acolo, și mi-au spus că noi îl transferăm de urgență la Chișinău, că noi nu știm ce este cu dânsul. În timpul nașterii s-a agravat, au spus că intrauterin nu putea fi așa ceva, doar în timpul nașterii, ori l-au tras cu ceva, ori când s-a apăsat, și atunci doar atât mi-a spus, că noi o să avem mult de umblat cu el.”

Medicul acuzat de tânăra mamă de malpraxis a refuzat să comenteze situația.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: