UPDATE Odesa, atacată cu rachete. Șase persoane, dintre care un copil de cinci luni, au fost rănite
Full Article 2 minutes read

UPDATE Odesa, atacată cu rachete. Șase persoane, dintre care un copil de cinci luni, au fost rănite

UPDATE 11:15 Noi detalii despre atacul cu rachete de noaptea trecută în Odessa. Potrivit autorităților ucrainene, în urma atacului ar fi avut de suferit și un copil de doar cinci luni, anunță Odesa News.

„În noaptea de 19 iulie, în urma atacurilor cu rachete ale inamicului din regiunea Odesa,  șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil de 5 luni. De asemenea, în timpul înregistrării crimelor comise în regiunea Zaporojie s-a aflat despre rănirea a nouă copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani, ca urmare a bombardării cu obiecte civile de către ocupanți”, se arată în raportul Procuraturii Generale a Ucrainei, citat de Odesa News.

UPDATE 08:54: Șase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite într-un atac cu „rachete rusești” asupra regiunii Odesa, în această noapte, anunță Ukrainskaia Pravda.

Potrivit sursei, noaptea, rușii au lansat 7 rachete de croazieră de calibru din Marea Neagră în regiunea Odessa. O rachetă a fost doborâtă de apărarea aeriană, iar alte șase au lovit regiunea. În urma atacului, un incendiu a izbucnit pe o suprafață de 300 mp, dar a fost eliminat la scurtă vreme.

„În urma loviturii au fost distruse și aprinse 3 case particulare și 2 clădiri din curte. Au fost avariate mai multe moșii private, mașini, o școală, un cămin cultural. Șase persoane, dintre care un copil, au fost rănite”, mai anunță sursa citată.

Pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița Republicii Moldova. Mai mulți oficiali din Ucraina declară că Odesa, aflată în apropierea graniței cu țara noastră, ar fi, de fapt, principalul obiectiv al invaziei rușilor  în Ucraina.

În total, 353 de copii au decedat urmare a războiului din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: