VIDEO Opt oameni au murit din cauza furtunii Eunice. Imagini virale din Londra, cu oameni doborâți la pământ de vânt
Full Article 2 minutes read

VIDEO Opt oameni au murit din cauza furtunii Eunice. Imagini virale din Londra, cu oameni doborâți la pământ de vânt

Cel puțin opt oameni au murit în urma unei furtuni puternice, care a lovit mai multe state din Europa. Eunice, așa cum a fost numită, s-a dezlănțuit cu rafale care au depășit 100 de kilometri pe oră. Cel mai rău a fost în Anglia, unde vântul a atins și 195 de kilometri pe oră. Potrivit digi 24 Marea Britanie, Olanda și Belgia se numără printre cele mai afectate țări. 

Totodată, un videoclip postat pe Twitter arată părți ale acoperișului sălii de muzică O2 din Londra făcute bucăți. Copertina realizată din țesătură din fibră de sticlă acoperită cu PTFE, un plastic durabil și rezistent la intemperii, nu a făcut față vântului extrem de puternic.

Furtuna Eunice a afectat și Belgia, unde vântul a smuls acoperișuri, fațade de case și copaci din rădăcini

Olanda s-a confruntat la rândul ei cu puternica furtună Eunice. Toate trenurile și sute de zboruri au fost anulate, iar numeroase şcoli au fost închise. Vântul a suflat cu rafale de până la 130 km pe oră în zonele de coastă. Trei persoane au murit din cauza copacilor doborâţi de vânt.

Guvernul a trimis alerte text prin care atenţiona populaţia să rămână în casă şi să sune la serviciile de urgenţă numai în situaţiile în care viaţa le este pusă în pericol. În cele din urmă, reţeaua a căzut din cauza numeroaselor solicitări şi un alt mesaj a fost transmis de autorităţi: „Numărul de urgenţă este supraîncărcat”.

Vântul a suflat cu rafale de până la 130 de kilometri pe oră în zonele de coastă. Institutul Regal de Meteorologie din Ţările de Jos (KNMI) a emis o avertizare „cod roşu”.

Pagubele materiale sunt însemnate. O bucată din acoperişul stadionului clubului de fotbal ADO Den Haag a fost smulsă de vânt. În altă parte din Haga, poliţia a evacuat rezidenţii care locuiesc lângă o biserică, din cauză că cele două turle au început să se clatine în timpul vijeliei.

Mai multe camioane au fost răsturnate de curenţii puternici de aer, perturbând traficul rutier.

Aeroportul Schiphol a anulat aproximativ 390 de zboruri, relatează Reuters.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: