(VIDEO) Paradox: de la începutul anului, mai mulți pietoni au fost loviți de mașini pe trecerile de pietoni decât atunci când traversau neregulamentar
Full Article 50 second read

(VIDEO) Paradox: de la începutul anului, mai mulți pietoni au fost loviți de mașini pe trecerile de pietoni decât atunci când traversau neregulamentar

De la începutul anului, cel puțin 8 pietoni au murit în urma unor accidente rutiere care s-au produs în Republica Moldova. Pentru a preveni astfel de cazuri, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat un video, prin care acordă sfaturi trecătorilor, ca să nu devină victime ale unor coliziuni.

Contactată de NM, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul IGP Diana Detco, a precizat că, în perioada 01.01-19.03.2023, pe teritoriul țării, s-au produs 86 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor aflați pe spațiile destinate circulației acestora. În urma acestora, au murit 3 persoane, iar 91 au suferit traumatisme.

Din cauza traversării neregulamentare, s-au produs 39 accidente rutiere soldate cu 5 persoane decedate și 36 persoane rănite.

Oamenii legii ne îndeamnă să traversăm strada doar în locurile special amenajate, să purtăm haine reflectorizante, să nu ne distragem atenția din cauza telefonului și a căștilor pentru urechi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: