VIDEO Patriarhul Kirill: se duce război, pentru că Donbasul nu vrea parade gay
Full Article 3 minutes read

VIDEO Patriarhul Kirill: se duce război, pentru că Donbasul nu vrea parade gay

În timpul slujbei din 6 martie, patriarhul Kirill al Rusiei s-a referit și la războiul din Ucraina. Capul bisericii ortodoxe a Federației Ruse nu a susținut la modul direct invazia trupelor rusești, însă a prezentat argumente în sprijinul „operațiunii speciale”. Unul dintre acestea este „paradele gay”, pe care locuitorii regiunii Donbass nu le susțin.

Cu ocazia slujbei religioase consacrate sărbătorii „Duminica iertării”, marcate în acest an pe 6 martie, patriarhul Kirill s-a referit la acțiunile militare din Ucraina. În mod surprinzător, fața bisericească a argumentat atacul prin necesitatea de a lupta cu „paradele gay”.

Patriarhul a declarat că situația actuală, pe care a calificat-o drept „practic începutul unor acțiuni militare” este legată cu faptul că „unele forțe au încercat timp de 8 ani să distrugă regiunea Donbas”. Potrivit feței bisericești, „acolo există respingerea principială a așa numitelor „valori” care astăzi sunt promovate de cei care pretind la „putere mondială”. Mai exact, acesta s-a referit la comunitatea LGBT.

Solicitarea multora de a desfășura parade gay este principalul test de loialitate față de acea lume „atotputernică”, a declarat Kirill.

Potrivit acestuia, în jurul subiectului se duce „un adevărat război”.

„Cine atacă acum Ucraina, unde timp de 8 ani are loc nimicirea oamenilor din Donbas?”, s-a întrebat retoric patriarhul. Acesta a adăugat că creștinii „nu pot să nu fie” împreună cu frații lor din Donbas și a îndemnat enoriașii să se roage pentru pace, menționând regiunea Donbas, nu Ucraina.

Amintim că și președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a ținut un discurs cu ocazia „Duminicii iertării”: „Nu vom ierta provocarea a sute și sute de victime. Mii și mii de suferințe. Nici Dumnezeu nu va ierta. Nici azi, nici mâine. Niciodată. Și în loc de ziua iertării va fi ziua judecății”, a spus liderul de la Kiev.

Disclaimer. Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.

Vă așteptăm și pe canalul nostru de Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: