VIDEO Percheziții asupra 16 deținuți din țară: strângeau lunar câte un milion de lei de la alți condamnați 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Percheziții asupra 16 deținuți din țară: strângeau lunar câte un milion de lei de la alți condamnați 

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu Administrația Națională a Penitenciarelor, sub conducerea PCCOCS au desfășurat percheziții în penitenciarul de tip închis din Taraclia. Acțiunile de cercetare au avut loc ieri și s-au desfășurat în cazul a 16 deținuți. Condamnații sunt cercetați pentru conducerea organizațiilor criminale, precum și pentru acțiuni care au provocat dezorganizări în penitenciare.

Aceștia făceau parte din organizația criminală denumită „Machena” și erau responsabili de colectarea fondurilor bănești din penitenciarele din țară. Lunar ei colectau circa un milion de lei. 

Totodată, deținuții sunt investigați pentru organizarea jocurilor de hazard contra bani în penitenciare, cu caracter obligatoriu. La fel, ei sunt învinuiți de comercializarea telefoanelor mobile, băuturilor alcoolice, drogurilor și altor obiecte interzise în penitenciar.

De menționat că, în același dosar, oamenii legii au efectuat percheziții în penitenciarele din Cricova și Soroca. În acțiunile procesual-penale de ieri, din penitenciarul din Taraclia, deținuții vizați sunt condamnați pentru omor, șantaj, tâlhărie și furt. Aceștia au fost transferați anterior din alte instituții de detenție ca fiind din cei mai periculoși.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: