VIDEO Percheziții la Chișinău, Orhei și Călărași. Polițiștii au găsit un aruncator de grenade, rachete antitanc și muniții
Full Article 2 minutes read

VIDEO Percheziții la Chișinău, Orhei și Călărași. Polițiștii au găsit un aruncator de grenade, rachete antitanc și muniții

Polițiștii au curmat activitatea infracțională a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea ilegală a armamentului greu și munițiilor.

Potrivit unui comunicat de presă, pe 18 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul unui tânăr de 18 ani, din mun. Chișinău. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate un aruncator de grenade de model RPG-26 și un complex de rachete antitanc de model 9M111-2, dar și alte obiecte intersize în circuitul civil.

Totodată, polițiștii și procurorii au identificat un bărbat de 35 de ani, locuitor al raionului Călărași, suspectat în păstrarea armelor și munițiilor, dar și comercializarea ilegală a acestora.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, au fost depistate și ridicate două tuburi de lansare-transportare de model РПГ 22 si 23, trei obiecte analogice cu părți componente a rachetelor aer-sol, un obuz de artilerie, un tub și proiectil de instruire de artilerie.

Al treilea caz se referă la activitatea infracțională a unui bărbat din Orhei, implicat în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Polițiștii și procurorii au identificat o persoană de 28 de ani, locuitor al raionului Orhei, care avea asupra sa o grenadă (F-l) şi muniţii, iar în urma perchezițiilor efectuate în automobilul acestuia a fost depistat un obiect asemănător unei grenade cu focos de tip F-1. Bărbatul activa în calitate de taximetrist în mun.Chișinău.

Pe 20 ianuarie, în urma  perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, din podul casei, au fost ridicate 186 de cartușe calibru 22Lr nepercutate; o grenadă de instruire de model F-1 cu focos de instruire; o grenadă de instruire de model RGD-5 cu focos de instruire; 98  de cartușe calibru 7,62×54 mm cu campusele percutate așezate în lame; 87 de cartușe de calibru 7,62×39 mm de instruire, capsele fiind percutate; 4 tuburi de cartușe calibru 7,62×39 mm cu capsele percutate dar și 9 încărcătoare pentru pistoale-mitralieră KALAȘNIKOV de calibrul 7,62×39 mm.

În toate cazurile, pentru a asigura măsuri de securitate sporită, la fața locului a fost solicitată intervenția Secției Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, care a ridicat în modul corespunzător armamentul și munițiile depistate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: