Digi24

VIDEO Premierul Noii Zeelande, surprinsă de un cutremur în timpul unei intervenții televizate

Premierul Jacinda Arden a fost surprinsă de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,6, chiar în timpul unei intervenții televizate, scrie BBC, luni, 25 mai.

Seismul s-a produs luni dimineața în largul coastelor din apropierea capitalei neozeelenadeze Wellington, la o adâncime de 52 de km.

Premierul Jacinda Arden a fost surprinsă live la televiziune de cutremurul care s-a simțit destul de puternic la Wellington și care a durat cam 15 secunde. Jacinda Arden se afla la Guvern, într-o intervenție la un post de televiziune, și a relatat cu zâmbetul pe buze că lucrurile „se cam mișcă” în jurul ei. S-a uitat în jur, dar și-a păstrat calmul și apoi a spus că e gata să continue interviul.

Deocamdată nu au fost raportate pagube sau răniţi.

Noua Zeelandă se află pe „Centura de foc” a Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă, unde se găsesc numeroși vulcani.

Cel mai puternic cutremur, din punct de vedere al pagubelor și victimelor, care s-a produs în ultimii ani în Noua Zeelandă a lovit oraşul Christchurch în 2011. Localitatea încă se reface după seismul cu magnitudine de 6,3 în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane, notează Digi24.

Un alt seism, de magnitudine 7,8, a lovit în 2016 oraşul Kaikoura din Insula de Sud a Noii Zeelande. Două persoane au murit, dar pagubele s-au ridicat la miliarde de dolari, inclusiv în capitala Wellington.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO An record: 89 de absolvenți din Moldova au obținut nota maximă la examenele BAC-2025

Anul acesta, 89 de elevi moldoveni au obținut media generală maximă de 10 la examenele de bacalaureat — un record comparativ cu anul trecut, când numărul celor cu note maxime a fost de 57. Pe 4 iulie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat premii celor mai buni absolvenți, subliniind importanța reformelor în educație și perseverența tinerilor. Ministrul Educației, Dan Perciun, a îndemnat tinerii să-și continue studiile în universitățile din Moldova, în care au fost investite fonduri semnificative în ultimii ani. Absolvenții au povestit despre pregătirile pentru examene și și-au împărtășit planurile de viitor — de la studii în străinătate până la revenirea acasă și implicarea în dezvoltarea țării.

Precizăm că, la sesiunea de Bacalaureat, au fost admiși în total 17.971 de candidați. În urma examinării contestațiilor, rata totală de promovare a crescut cu 0,32 puncte procentuale, ajungând la 72,68 la sută. Aceasta este mai mare decât cea înregistrată anul trecut în aceeași etapă – 69,68%. Amintim că, în perioada 14–21 iulie, va avea loc sesiunea suplimentară a examenului național de Bacalaureat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: