VIDEO Premierul Noii Zeelande, surprinsă de un cutremur în timpul unei intervenții televizate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Premierul Noii Zeelande, surprinsă de un cutremur în timpul unei intervenții televizate

Premierul Jacinda Arden a fost surprinsă de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,6, chiar în timpul unei intervenții televizate, scrie BBC, luni, 25 mai.

Seismul s-a produs luni dimineața în largul coastelor din apropierea capitalei neozeelenadeze Wellington, la o adâncime de 52 de km.

Premierul Jacinda Arden a fost surprinsă live la televiziune de cutremurul care s-a simțit destul de puternic la Wellington și care a durat cam 15 secunde. Jacinda Arden se afla la Guvern, într-o intervenție la un post de televiziune, și a relatat cu zâmbetul pe buze că lucrurile „se cam mișcă” în jurul ei. S-a uitat în jur, dar și-a păstrat calmul și apoi a spus că e gata să continue interviul.

Deocamdată nu au fost raportate pagube sau răniţi.

Noua Zeelandă se află pe „Centura de foc” a Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă, unde se găsesc numeroși vulcani.

Cel mai puternic cutremur, din punct de vedere al pagubelor și victimelor, care s-a produs în ultimii ani în Noua Zeelandă a lovit oraşul Christchurch în 2011. Localitatea încă se reface după seismul cu magnitudine de 6,3 în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane, notează Digi24.

Un alt seism, de magnitudine 7,8, a lovit în 2016 oraşul Kaikoura din Insula de Sud a Noii Zeelande. Două persoane au murit, dar pagubele s-au ridicat la miliarde de dolari, inclusiv în capitala Wellington.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: