(VIDEO) Primăria a lipsit de la evenimentul organizat de IGP cu privire la siguranța pietonilor în trafic. Expert: „Au alte priorități”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Primăria a lipsit de la evenimentul organizat de IGP cu privire la siguranța pietonilor în trafic. Expert: „Au alte priorități”

Activiștii civici, care au organizat flashmobul din 17 ianuarie cu genericul “Pietonii au dreptul la viață”, au fost invitați de către reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) la o masă rotundă cu genericul „Siguranța rutieră a pietonilor”. Totodată, au fost invitați și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, însă nimeni din ei nu s-a prezentat.

În cadrul evenimentului, accentul a fost pus pe infrastructură sigură și integrarea strategiei Vision Zero (zero mortalitate), care exclude decesele pe pietonale prin faptul că șoferul „fizic nu va avea posibilitate să mărească viteza”.

Potrivit expertului în dezvoltare Roman Guneavîi, Inspectoratul General de Poliție este deschis spre a lucra cu experții din domeniu pentru a soluționa probelam viazată.

„La masa rotundă au fost invitați și reprezentanții Primăriei, însă nimeni din ei nu s-a prezentat, fapt care încă o dată a demonstrat că Primăria ar avea cu totul alte priorități.

P.S. Fotografia în care sunt scaune goale sunt locurile preconizate pentru reperezentanții primăriei”, a informat Roman Guneavîi.

NM a solicitat un comentariu de la Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt e edilului, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că mai mulți activiști civici au organizat pe 17 ianuarie un flashmob cu genericul „Pietonii au dreptul la viața!” în fața Primăriei Municipiului Chișinău. Aceștia au cerut autorităților implementarea măsurilor și strategiilor, care previn accidentele rutiere mortale.

Anterior polițiștii au solicitat pietonilor să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și după ce s-au asigurat temeinic că șoferii le-au înțeles intenția.

„Suntem la datorie și monitorizăm siguranța ta, însă te îndemnăm să fii responsabil”, se arată în comunicatul emis de IGP.

Direcția Generală Mobilitate Urbană s-a arătat îngrijorată de tendința de creștere a numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, înregistrată în ultima perioadă și își propune întreprinderea unui șir de măsuri suplimentare, care să conducă la diminuarea acestui fenomen. Informațiile au fost făcute publice pe 11 ianuarie de către primarul capitalei, Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: