Zonele cu risc sporit de accidente din Chișinău vor fi evaluate. Ion Ceban: „Măsuri necesare pentru siguranță în trafic”
Full Article 2 minutes read

Zonele cu risc sporit de accidente din Chișinău vor fi evaluate. Ion Ceban: „Măsuri necesare pentru siguranță în trafic”

Direcția Generală Mobilitate Urbană se arată îngrijorată de tendința de creștere a numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, înregistrată în ultima perioadă și își propune întreprinderea unui șir de măsuri suplimentare, care să conducă la diminuarea acestui fenomen. Informațiile au fost făcute publice pe 11 ianuarie de către primarul capitalei, Ion Ceban.

În acest sens, a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău, specialiștii DGMU urmând să identifice locațiile unde se poate interveni prin:

  • amenajarea elementelor de protecție;
  • amenajarea limitatoarelor de viteză;
  • construirea trecerilor de pietoni supraînălțate;
  • amenajarea insulițelor de refugiu;
  • iluminarea și semaforizarea, după caz, a trecerilor pietonale;
  • uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș (în prezent pe Viaduct și str. Alecu Russo limita maximă de viteză este de 70km/h).

Ion Ceban informează că acestea, dar și alte măsuri care vor fi considerate necesare pentru a spori siguranța participanților la trafic și care vor fi consultate cu reprezentații Poliției rutiere, vor fi înglobate într-un plan de acțiuni, până la sfârșitul lunii curente, după care se va trece la realizarea acestora în termeni proximi.

„Menționăm că multe dintre aceste acțiuni au fost și sunt realizate în continuare. Astfel, majoritatea trecerilor pietonale sunt iluminate, marcajele înnoite cu regularitate, iar mai multe indicatoare rutiere corespunzătoare sunt înlocuite cu cele cu iluminare LED.

La fel, au fost amenajate câteva treceri supraînălțate, iar unele intersecții semaforizate au fost modernizate, inclusiv prin amenajarea parapetelor de protecție, astfel încât să ofere un plus de siguranță pietonilor și șoferilor”, susține primarul general.

Edilul îndeamnă toți participanții la trafic să manifeste prudență când traversează drumurile publice – pietonii să se asigure când traversează pe trecerile pietonale, iar șoferii să se conformeze indicatoarelor rutiere și să reducă viteza de deplasare în preajma acestora, inclusiv să o adapteze condițiilor meteorologice.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița s-a arătat îngrijorată de creșterea numărului de accidente rutiere soldate cu decese în Republica Moldova. Prim-ministra propune să fie înăsprite pedepsele pentru șoferii care încalcă regulamentul circulației rutiere. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de Guvern din 11 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: