(VIDEO) Primarul orașului Sîngerei, implicat într-un accident după o întrevedere la Parlament
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Primarul orașului Sîngerei, implicat într-un accident după o întrevedere la Parlament

Primarul orașului Sîngerei Arcadie Covaliov a fost implicat, pe 27 ianuarie, într-un accident rutier. După două zile, edilul a scris o postare pe pagina sa de Facebook, în care a povestit detalii despre ce s-a întâmplat. În același timp, el a denunțat informațiile false despre accident, pe rețelele de socializare. 

Edilul a explicat că nu a făcut public imediat faptul că a fost implicat într-un accident pentru că ar fi fost în stare de șoc și a avut nevoie să se recupereze.

„Am fost implicat intr-un accident rutier despre care nu am spus nimic imediat cum s-a întâmplat, pentru că, ce să vezi – sunt om și eu. Om care poate sa sufere stare de șoc și sa aibă nevoie de timp pentru recuperare”, a scris Arcadie Covaliov.

Primarul scrie că accidentul a avut loc în seara de 27 ianuarie, în timp ce se întorcea din Chișinău spre Sîngerei, în urma unei întrevederi la Parlament cu deputatul PAS Dan Perciun.

„La ora 19.30 am ieșit din Parlamentul Republicii Moldova, unde am avut o întâlnire cu parlamentarul Dan Perciun. În drum spre casa, am mai făcut o oprire lângă Orhei, unde ne-am întâlnit cu directorul școlii sportive Viorel Midrigan și Anatol Bajereanu. Am terminat discuția la 22.30 și am pornit spre casă. Lângă Telenesti, m-am oprit și am dormit o oră în mașina. Eram extraordinar de obosit. Dar mi-am revenit și am plecat mai departe. La intrarea în satul Banesti, de pe un drum adiacent din dreapta mi-a sărit în fața mașinii un cal roșcat și avut loc accidentul. Calul a dispărut imediat. Deși în stare de șoc, am chemat imediat poliția”, a povestit primarul.

Covaliov susține că polițiștii de patrulare au efectuat testul de alcoolemie, care a demonstrat că nu consumase alcool. De asemenea, edilul de Sîngerei a precizat că, contrar informațiilor apărute în spațiul public, animalul implicat în accident nu a murit.

Contactată de NM, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol, a precizat că primarul era cu mașina de serviciu, care a fost „deteriorată esențial”. Aceasta a confirmat că testul de alcoolemie a demonstrat că edilul nu consumase alcool.

Arcadie Covaliov a devenit primarul orașului Singerei în 2019, fiind candidatul Partidului Unității Naționale (PUN). În noiembrie 2020, Covaliov a anunțat că aderă la PAS.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: