VIDEO Proteste în cel puțin 30 de orașe din SUA în legătură cu decesul lui George Floyd
Full Article 2 minutes read

VIDEO Proteste în cel puțin 30 de orașe din SUA în legătură cu decesul lui George Floyd

Cel puțin în 30 de orașe din SUA au loc manifestări în legătură cu decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare care a decedat în timp ce era imobilizat de un polițist, informează BBC.

Sursa citată notează că unul dintre cele mai afectate orașe este Los Angeles. Guvernatorul statului California a declarat stare de urgență în oraș și a activat Garda Națională. Numeroase magazine au fost jefuite. Poliția a tras gloanțe de cauciuc, iar sute de protestatarii au fost arestați. De asemenea, proteste au loc și în New York.

Primarul orașului Chicago a impus restricții de ieșire din casă între orele 21:00 și 06:00. „Am văzut protestatari care au aruncat proiectile în departamentul nostru de poliție, sticle cu apă și urină” a spus primarul.

În Atlanta, protestatarii au deteriorat vehicule și diferite clădiri. Zeci de protestatari au fost arestați.

În Washington, pentru a două zi consecutiv, mai mulți manifestanți s-au adunat în fața Casei Albe. În Indianapolis, o persoană a decedat. Poliția susține că oamenii legii nu au aplicat arma din dotare.

În Philadelphia, 13 ofițeri de poliție au fost răniți, iar cel puțin 35 de persoane au fost arestate.

Menționăm că mai multe proteste violente au izbucnit în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare. Floyd a murit luni, după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ.

Un videoclip care surprinde incidentul îl arată pe Floyd spunându-le ofițerilor că nu poate respira în timp ce era imobilizat. Cei patru ofițeri implicați în această tragedie au fost concediați, dar familia lui Floyd solicită ca aceștia să fie arestați.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: