(VIDEO) Proteste în mai multe țări din Europa față de restricțiile anti-Covid
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Proteste în mai multe țări din Europa față de restricțiile anti-Covid

În mai multe state din Uniunea Europană au avut loc proteste din cauza restricțiilor anti-Covid, informează Euronews pe 21 noiembrie. Manifestații similare sunt planificate și în România pentru după-amiaza de duminică.

Mii de oameni au protestat în piața centrală din Amsterdam față de restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Manifestanții au participat la demonstrație în ciuda faptului că organizatorii au anulat-o, după dezordinile care s-au produs la Rotterdam. În urma ciocnirilor violente dintre manifestanți și poliție au fost răniți 7 oameni, iar cel puțin 20 au fost reținuți.

 

Și la Viena s-a desfășurat o manifestație împotriva deciziei autorităților de a institui lockdown începând de luni și de a impune imunizarea obligatorie din februarie 2022. La demonstrație au participat circa 35 de mii de oameni, conform estimărilor poliției. Situația a fost tensionată, fiind înregistrate ciocniri violente cu poliția și rețineri.

 

Circa 3000 de protestatari s-au adunat în centrul Romei. Aceștia au protestat în apropierea zidurilor Circului Maximus, care a găzduit curse de care timp de 1000 de ani.

Manifestanții au protestat și față de „pașapoartele verzi” (echivalentul Certificatului Covid din Republica Moldova), fără de care este interzis accesul la locul de muncă, restaurante, cinematograf, sala de sport și chiar în avion.

Și în Croația au avut loc proteste. Câteva mii de persoane au manifestat la Zagreb față de certificatele de vaccinare. Demonstranții consideră restricțiile impuse de autorități drept limitare a libertății.

Proteste față de restricțiile impuse în contexul pandemiei de coronavirus sunt planificate și în România, pentru 21 noiembrie. Potrivit liderului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion, manifestații vor avea loc la Craiova, Constanța, Ploiești și Sibiu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: