VIDEO Putin, către armata Ucrainei: „Va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere cu voi, decât cu această bandă de narcomani”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin, către armata Ucrainei: „Va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere cu voi, decât cu această bandă de narcomani”

Președintele Rusiei Vladimir Putin a îndemnat armata ucraineană să preia puterea în țară. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului de Securitate.

„Mă adresez către militarii Forțelor Armate ale Ucrainei: nu le permiteți neonaziștilor și unor „Banderov” să vă folosească copiii, soțiile și bătrânii în calitate de scut viu. Luați puterea în mâine voastre, se pare că va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere cu voi, decât cu această bandă de narcomani și neonaziști care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatic poporul ucrainean”, a spus Putin.

Kremlinul a anunțat că este gata să trimită o delegație la Minsk, pentru negocieri cu partea ucraineană. Purtătorul de cuvânt al Președinției de la Moscova Dmitri Peskov a declarat ulterior că Kievul a propus Varșovia în loc de Minsk, însă o decizie finală nu a fost luată.

Anterior, consilierul lui Zelenski a declarat că Kievul este gata să negocieze cu Moscova statutul de neutralitate al țării, însă are nevoie de garanții de securitate.

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: