VIDEO În unele județe din România s-au produs cele mai grave inundații din ultimii 200 de ani
Full Article 3 minutes read

VIDEO În unele județe din România s-au produs cele mai grave inundații din ultimii 200 de ani

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat, în câteva judeţe, inundații la un nivel care nu s-a mai înregistrat de 200 de ani, anunță Ministerul Mediului din România, citat de știrileprotv.ro.

În Timiș și Caraș Severin, zeci de oameni au fost salvați din mijlocul șuvoaielor, cu bărcile și cu un elicopter. Sute de gospodării au fost inundate, iar câteva drumuri județene, sunt rupte de viituri.

În localitatea Dezești au fost evacuate 12 persoane şi 40 de case au fost puternic afectate de inundaţii. O casă s-a prăbuşit parţial şi alte 4 sunt în pericol să cadă şi ele.

Inundații în comuna Fârdea

Inundații în comuna Fârdea

Gepostet von Tele Europa Nova am Donnerstag, 18. Juni 2020

Este alertă și în Lugoj, unde un dig a cedat sub presiunea șuvoaielor. Râul Timiș, în zona municipiului Lugoj, nu a mai fost la asemenea cote de peste 15 ani. Pe râul Bistra a fost instituit cod roșu de inundații. Apa a năvălit în mai multe localități, iar câteva gospodarii au rămas izolate.

Din cauza viiturilor, Drumul National 58, care leagă Anina de Caransebeș, a fost închis. Apa măsura, pe unele porțiuni, aproape un metru. În alte zone din Caraș, apele au luat câteva autoturisme și au inundat mai multe case.

De altfel, ploile torențiale din ultimele trei zile, de 150 – 170 litri/mp, au dus la formarea unor viituri istorice pe răul Timiş și afluenții Bistra și Pogăniş, în apropiere de Lugoj, la un nivel care nu s-a mai înregistrat de 200 de ani, informează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

O rupere de nori a făcut prăpăd și în localitatea Chirătfei din județul Galați. A plouat atât de tare 20 de minute încât apa adunată pe un versant s-a transformat într-o viitură care a ajuns în mai multe gospodării.

Drumul Național 13, ce leagă Brașovul de Sighișoara, a fost blocat de copacii căzuți și aluviunile aduse de torenți, în urma unei furtuni puternice. Doi oameni care vindeau produse locale într-o cabană de pe marginea șoselei au sunat după ajutor când s-au văzut înconjurați de ape și au fost evacuați de echipajele de intervenție.

Și în Bihor s-au produs noi inundații joi seară, în zona municipiului Aleșd. Apa s-a revărsat de pe versanți și intrat în mai multe gospodării de pe marginea șoselei E60. Pe o porțiune din Autostrata Deva-Nădlac s-a produs o alunecare de teren, iar șoferii au circulat pe o singura bandă până când muncitorii au curățat șoseaua.

În Târgu Mureș, norii negrii i-au speriat pe oameni. Iar în alte localități din județ, după o ploaie torențială, aproape 300 de gospodarii au fost inundate.

Județul Mureș (Ibănești-Pădure) – 20 iunie, ora 09 || cod ROȘU, peste 100 l/mp 🌧‼️🌧Sursa video: Raluca Cret

Gepostet von Severe Weather Alert – România am Samstag, 20. Juni 2020

Ploile nu au contenit nici în județul Cluj. În Dej, gurile de canalizare s-au înfundat și mai multe străzi au fost acoperite de ape.

Codul de vreme extremă, valabil în toată România, expiră luni dimineața.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: