VIDEO Rusia a atacat Ucraina, la doar câțiva kilometri de orașul românesc Tulcea. Exploziile, vizibile de pe teritoriul României
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia a atacat Ucraina, la doar câțiva kilometri de orașul românesc Tulcea. Exploziile, vizibile de pe teritoriul României

Dronele rusești au atacat miercuri dimineață porturile și zonele de depozitare a cerealelor din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, relatează BBC. În urma atacului, a fost lovit portul Ismail, cel mai mare port ucrainean la Dunăre, aflat la circa 15 kilometri în linie dreaptă de orașul românesc Tulcea. Exploziile care au avut loc în port, după ce a fost lovit cu drone iraniene Shahed, au putut fi observate de pe teritoriul României, scrie Libertatea.

Potrivit guvernatorului regional Oleg Kiper, în urma atacului, un siloz de cereale a fost avariat. Oficialul nu a oferit alte detalii. Guvernatorul Kiper a spus că personalul serviciilor de urgență lucrează la locul ultimului atac rusesc și că nu au fost raportate victime.

De menționat că Rusia vizează porturile Ucrainei de când a abandonat acordul major, mediat de ONU și Turcia, care permitea Kievului să-și exporte cereale.

Acesta nu este primul atac al rușilor în apropiere de teritoriul României. Pe 24 iulie, portul Reni, din apropiere de Galați, a fost lovit de un atac cu drone executat de ruși, care s-a soldat cu distrugerea infrastructurii de depozitare a cerealelor. O navă românească a fost atunci avariată ușor. Atacul a fost condamnat de autoritățile române.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: