VIDEO Rusia acuză Ucraina de „atac terorist” asupra portului din Sevastopol
Full Article 1 minutes read

VIDEO Rusia acuză Ucraina de „atac terorist” asupra portului din Sevastopol

Ministerul rus al Apărării a declarat că, pe 29 octombrie, dronele ucrainene „au efectuat un atac terorist” asupra navelor flotei Mării Negre din Sevastopol. Se menționează că nava de dragare a minelor maritime Ivan Golubeț și bariera de capotă din Golful Iujnaea au fost avariate. Partea ucraineană, la rândul ei, presupune că totul s-a produs din cauza lansărilor nereușite a rachetelor de apărare aeriană de către Rusia. 

„Astăzi, la ora 4.20, regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist asupra navelor flotei Mării Negre și a navelor civile, care se aflau pe rada exterioară și interioară a bazei de la Sevastopol”, a comunicat Ministerul rus al Apărării.

Autoritățile ucrainene nu au confirmat atacul asupra flotei din Sevastopol. Potrivit Ukrainskaea Pravda, șefa serviciului relații cu presa a Comandamentului Militar al regiunii de sud a Ucrainei Natalia Gumeniuk a presupus că cauza exploziilor a fost lansările nereușite ale rachetelor de apărare aeriană de către trupele ruse.

Canalele ucrainene de Telegram au publicat imagini video cu presupusele explozii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: