VIDEO Rusia acuză Ucraina de „atac terorist” asupra portului din Sevastopol
Full Article 1 minutes read

VIDEO Rusia acuză Ucraina de „atac terorist” asupra portului din Sevastopol

Ministerul rus al Apărării a declarat că, pe 29 octombrie, dronele ucrainene „au efectuat un atac terorist” asupra navelor flotei Mării Negre din Sevastopol. Se menționează că nava de dragare a minelor maritime Ivan Golubeț și bariera de capotă din Golful Iujnaea au fost avariate. Partea ucraineană, la rândul ei, presupune că totul s-a produs din cauza lansărilor nereușite a rachetelor de apărare aeriană de către Rusia. 

„Astăzi, la ora 4.20, regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist asupra navelor flotei Mării Negre și a navelor civile, care se aflau pe rada exterioară și interioară a bazei de la Sevastopol”, a comunicat Ministerul rus al Apărării.

Autoritățile ucrainene nu au confirmat atacul asupra flotei din Sevastopol. Potrivit Ukrainskaea Pravda, șefa serviciului relații cu presa a Comandamentului Militar al regiunii de sud a Ucrainei Natalia Gumeniuk a presupus că cauza exploziilor a fost lansările nereușite ale rachetelor de apărare aeriană de către trupele ruse.

Canalele ucrainene de Telegram au publicat imagini video cu presupusele explozii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: