Colaj NM

VIDEO Scandal pe internet după ce o moldoveancă a spart un ou de capul fetiței sale

Scandal pe internet după ce o moldoveancă s-a inspirat dintr-un filmuleț de pe TikTok. Aceasta a urmat un trend popular în care utilizatorii sparg ouă de capul oamenilor. Femeia a aplicat trendul pe fetița sa. Cofondatoarea unei platforme de caritate din Moldova s-a arătat indignată de acest fapt și a solicitat intervenția instituțiilor statului. 

Svetlana Sainsus, cofondatoarea Caritate.md, a cerut intervenția instituțiilor statului responsabile de prevenirea violenței în familie și protecția copiilor.

„Sesizez oficial instituțiile statului responsabile de prevenirea violentei în familie și protecția copiilor. Sunt mamă, femeie care împreună cu donatorii Caritate.MD, am salvat sute de copiii de la moarte și durere provocata de boli incurabile. Și nu pot să privesc indiferentă cum maturii iresponsabil, pentru a se ține în prostia trendului de pe online, provoacă suferințe fizice propriilor copii pe care îi și postează umilitor pe online cum le sparg ouăle de cap”, a menționat Sainsus.

Ea s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne, Comisiei parlamentare protecție socială, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, dar și Avocatului Copilului.

„Implicați-vă urgent și luați măsuri cu această femeie care batjocorește și îi provoacă intenționat dureri fizice copilului său, spărgându-i oul de cap, postând asta pe online. Acordați asistență medicală și psihologică copilului care a avut parte de violență în familie. Întreprinde-ți un plan de măsuri urgent pentru a preveni astfel de cazuri și în raport cu alți copii din RM din partea părinților iresponsabili care vor încerca să comita astfel de fapte de violență în familie asupra propriilor copii sau copii străini”, a scris, pe online, Sainsus.

În reacție, femeia care a urmat trendul a îndemnat-o pe Svetlana Sainsus să nu facă din „țânțari-harmasari”.

„Svetlana Sainsus aș scrie multe dar… viața e prea frumoasă și plină de emoții pozitive. Nu mai faceti din “țântari-harmasari”. Copilul meu, fetița mea Madina este foarte fericită și are de toate. Și cine mă cunoaște personal știe ce mama sunt!”, a scris femeia, pe rețelele de socializare.

De menționat că trendul cu spargerea ouălor de găină de capul oamenilor este popular pe TikTok, iar mai mulți utilizatori îl urmează și adună mii de vizualizări și comentarii.

@abbiek36 He wants eggs cracked on his head all the time now aparently ??? #eggcrackchallenge #fyp ♬ original sound – Abbiek36

 

@sorriando Egg crack? #eggcrack #eggprank #funny #baby #kid #kids #babies #fun #funnybaby #cute #cutebaby #funnyvideo #funnyvideos #fyp #fypシ #foryou #??? ♬ Laughing – Gianluca Marino

 

@jefersonlemes1 #eggprank #eggcrack #funny #baby ##babytiktok #kid #kids #jefersonlemes1 ♬ original sound – ?Funny Baby?


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Festivalul de film TIFF revine la Chișinău: Trei zile de filme, workshopuri și întâlniri cu cineaști consacrați 

Festivalul Internațional de Film Transilvania revine în Republica Moldova cu cea de-a 5-a ediție TIFF Chișinău, în perioada 25–27 iulie. Evenimentul, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, se va desfășura în două locații-cheie din capitală: Artcor și Cineplex Loteanu. Pentru cinefilii din Chișinău, accesul la proiecții se face cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.


Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde proiecții de filme de lungmetraj și scurtmetraj, întâlniri cu regizori, actori și producători, precum și două

workshopuri gratuite destinate tinerilor pasionați de cinema.

Printre invitații speciali ai evenimentului se numără nume de referință din cinematografia românească și internațională, precum actorii Emilia Dobrin, Mihai Călin, Valeriu Andriuță, Daniel Popa, Ciprian Chiricheș, Mircea Puiu Lăscuș,  regizorii Bogdan Mureșanu, Emanuel Pârvu, Alexandru Mavrodineanu și Radu Mocanu, și producătoarele Miruna Berescu și Monica Lăzurean-Gorgan. 

În total, în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 30 de filme de lungmetraj și scurtmetraj. Printre acestea se numără cel mai premiat film românesc al sezonului trecut –  Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), care a câștigat premiul Orizzonti la Festivalul de la Veneția, Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu), care a fost selecționat la Festivalul de la Cannes, sau Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn), premiat la Festivalul de la Sarajevo. Selecția include și TWST (Things we said today), cel mai recent film al aclamatului regizor Andrei Ujică, 8 ilustrate din lumea ideală, un film documentar regizat de Radu Jude și filozoful Christian Ferencz-Flatz sau comedia Căsătoria (r. Mihai Bendeac).

Programul complet al proiecțiilor și lista filmelor pot fi consultate aici: www.film.md

TIFF Chișinău este conceput, programat și curatoriat exclusiv de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania. Selecția filmelor reflectă direcțiile artistice și editoriale asumate de TIFF în peste două decenii de existență – un angajament ferm față de calitate, diversitate, libertate de expresie și promovarea celor mai relevante voci ale cinematografiei românești și internaționale.”

– Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim să contribuim la dezvoltarea industriei cinematografice locale, creând un spațiu de întâlnire între profesioniști din domeniu și publicul larg, să sprijinim tinerii cineaști și să stimulăm interesul 

pentru cinematografia de calitate înaltă. Prin selecția atentă de filme, TIFF Chișinău promovează cultura și limba română, contribuind la consolidarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova”, a menționat Olga Harabajiu, reprezentantă 609 FILM.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este cu intrare liberă, dar cu înregistrare prealabilă pe următorul link: film.md – unde puteți selecta ziua, locația și filmul pe care vreți să-l vizionați.

Proiectul TIFF Chișinău este la a cincea ediție și reprezintă o continuare firească a inițiativei de extindere a prestigiosului Festival Internațional de Film Transilvania. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF Chișinău este un proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), cu sprijinul CNC Moldova, în parteneriat cu 609 FILM, YOUBESC și FILM.MD.  

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: