Colaj NM

VIDEO Scandal pe internet după ce o moldoveancă a spart un ou de capul fetiței sale

Scandal pe internet după ce o moldoveancă s-a inspirat dintr-un filmuleț de pe TikTok. Aceasta a urmat un trend popular în care utilizatorii sparg ouă de capul oamenilor. Femeia a aplicat trendul pe fetița sa. Cofondatoarea unei platforme de caritate din Moldova s-a arătat indignată de acest fapt și a solicitat intervenția instituțiilor statului. 

Svetlana Sainsus, cofondatoarea Caritate.md, a cerut intervenția instituțiilor statului responsabile de prevenirea violenței în familie și protecția copiilor.

„Sesizez oficial instituțiile statului responsabile de prevenirea violentei în familie și protecția copiilor. Sunt mamă, femeie care împreună cu donatorii Caritate.MD, am salvat sute de copiii de la moarte și durere provocata de boli incurabile. Și nu pot să privesc indiferentă cum maturii iresponsabil, pentru a se ține în prostia trendului de pe online, provoacă suferințe fizice propriilor copii pe care îi și postează umilitor pe online cum le sparg ouăle de cap”, a menționat Sainsus.

Ea s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne, Comisiei parlamentare protecție socială, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, dar și Avocatului Copilului.

„Implicați-vă urgent și luați măsuri cu această femeie care batjocorește și îi provoacă intenționat dureri fizice copilului său, spărgându-i oul de cap, postând asta pe online. Acordați asistență medicală și psihologică copilului care a avut parte de violență în familie. Întreprinde-ți un plan de măsuri urgent pentru a preveni astfel de cazuri și în raport cu alți copii din RM din partea părinților iresponsabili care vor încerca să comita astfel de fapte de violență în familie asupra propriilor copii sau copii străini”, a scris, pe online, Sainsus.

În reacție, femeia care a urmat trendul a îndemnat-o pe Svetlana Sainsus să nu facă din „țânțari-harmasari”.

„Svetlana Sainsus aș scrie multe dar… viața e prea frumoasă și plină de emoții pozitive. Nu mai faceti din “țântari-harmasari”. Copilul meu, fetița mea Madina este foarte fericită și are de toate. Și cine mă cunoaște personal știe ce mama sunt!”, a scris femeia, pe rețelele de socializare.

De menționat că trendul cu spargerea ouălor de găină de capul oamenilor este popular pe TikTok, iar mai mulți utilizatori îl urmează și adună mii de vizualizări și comentarii.

@abbiek36 He wants eggs cracked on his head all the time now aparently ??? #eggcrackchallenge #fyp ♬ original sound – Abbiek36

 

@sorriando Egg crack? #eggcrack #eggprank #funny #baby #kid #kids #babies #fun #funnybaby #cute #cutebaby #funnyvideo #funnyvideos #fyp #fypシ #foryou #??? ♬ Laughing – Gianluca Marino

 

@jefersonlemes1 #eggprank #eggcrack #funny #baby ##babytiktok #kid #kids #jefersonlemes1 ♬ original sound – ?Funny Baby?


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

1.700 de moldoveni, ruși și ucraineni ar fi obținut acte românești cu domicilii fictive. Zeci de percheziții pe dosar în Suceava

93 de percheziții au loc joi, 3 iunie, în județul Suceava din România, într-un dosar în care funcționari publici sunt suspectați că ar fi emis acte de identitate românești, cu domicilii fictive, pentru 1.700 de cetățeni ruși, moldoveni și ucraineni.

Descinderile au vizat sediile unor instituții publice și locuințele unor persoane fizice, într-un dosar privind emiterea unor acte de identitate românești, în baza unor domicilii fictive, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Ancheta vizează o rețea formată din funcționari ai unui serviciu de evidență a populației și ai unei primării, bănuiți că au ajutat peste 1.700 de cetățeni din Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și alte state din fosta URSS să obțină acte de identitate românești, în perioada 2023-2024.

Potrivit procurorilor, rețeaua funcționa prin falsificarea unor certificate de cetățenie și a cărților de identitate.

„Datele nereale se referă la certificate de cetățenie falsificate și la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv (clădiri improprii sau dezafectate) sau fară acordul proprietarilor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și, implicit, fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, susțin procurorii.

Cauza penală vizează comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic de către funcționari publici din județul Suceava, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

Aproximativ 1.700 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state membre ale fostului URSS și-au stabilit domiciliul fictiv în acest județ în cursul anilor 2023 și 2024, potrivit anchetatorilor.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: