VIDEO E posibilă „nunta” BCS și ȘOR? Răspunde socialistul Vasile Bolea
Full Article 2 minutes read

VIDEO E posibilă „nunta” BCS și ȘOR? Răspunde socialistul Vasile Bolea

O posibilă alianță între fracțiunile parlamentare din opoziție ar fi improbabilă, dar nu imposibilă. Declarația a fost făcută de socialistul Vasile Bolea, pentru NM. Potrivit lui, întâi de toate, ar trebui să se expună membrii fracțiunii Partidului „ȘOR”, or ei ar avea „cel mai mult de pierdut”, dacă ar accepta o eventuală „unire” a forțelor parlamentare din opoziție.

„Întrebați fracțiunea „ȘOR”. Eu nu sunt sigură că dacă la ei va ajunge o astfel de propunere, ca toate fracțiunile din opoziție să se unească, să fie una singură, mare … nu sunt sigur că e posibil din punct de vedere juridic și dacă juridic este posibil, nu sunt sigur că reprezentanții fracțiunii „ȘOR” vor intra într-o alianță a opoziției”, a declarat Bolea.

Potrivit parlamentarului, odată creată o astfel de alianță, fracțiunea „ȘOR” ar putea pierde reprezentantul fracțiunii din Biroul permanent al Parlamentului, dar și din anumite comisii parlamentare. Bolea se arată sceptic și zice că este puțin probabil ca Partidul „ȘOR” să fie gata să accepte aceste noi condiții.

Nu în ultimul rând, potrivit lui Bolea, o eventuală alianță a opoziției parlamentare ar urma să fie discutată și în cadrul conducerii Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor, din a cărui conducere fac parte atât membri ai PSRM, cât și ai PCRM. „La nivelul blocului politic este conducerea din care fac parte atât PSRM, cât și PCRM. Puteți pune întrebarea acolo, mai sigur vă vor răspunde”, a conchis Vasile Bolea.

Actualul Parlament a fost ales în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Din Legislativ fac parte trei fracțiuni parlamentare: Partidul Acțiune și Solidaritate, care deținea majoritatea parlamentară, cu 63 de deputați; Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, format din membrii PCRM și PSRM, cu 32 de deputați și Partidul „ȘOR”, care are, în total, 6 reprezentanți în Parlament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: