VIDEO „Solidaritate cu ministrul Spînu”. Ex-deputata Arina Spătaru a demonstrat cum economisește energia electrică la călcatul hainelor
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Solidaritate cu ministrul Spînu”. Ex-deputata Arina Spătaru a demonstrat cum economisește energia electrică la călcatul hainelor

Fosta deputată din partea Platformei DA Arina Spătaru a trecut la „călcatul eco”, după ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a îndemnat cetățenii să economisească resursele energetică. Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Spătaru anunță că a luat decizia să-și calce hainele cu fierul de călcat moștenit de la bunica sa, care nu are nevoie de energie electrică pentru a funcționa.

„Astăzi, în atelierul nostru am luat o decizie. Probabil că este ultima pe care am fi putut să o luăm. Noi am investit în tehnologii eco, ne-am îmbrăcat călduț și nu mai cheltuim bani pe gaze, noi nu ne încălzim cu condiționere. Am zis că chiar dacă și acum domnul Spînu cere ca noi, agenții economici să fim solidari, ultima măsură pe care putem să o întreprindem este să treacă la procesul umedo termic eco. Eco de la cuvântul ecologie și economie. (…) Ce nu ai face ca să fii solidar cu ministru Spînu?”, a declarat fosta parlamentară.

Amintim că Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a îndemnat cetățenii în repetate rânduri să economisească energia electrică, „mai ales între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00”, pentru că asta va permite „să avem energie electrică fără a fi nevoiți să intervenim în activitățile zilnice”. Apelul ministrului a fost lansat pentru prima dată la începutul lunii octombrie, după ce Ucraina a anunțat că oprește livrarea de energie electrică către Europa, iar țara noastră a început să primească integral energie electrică de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES). În acest timp, mai multe instituții ale statului au lansat spoturi video și recomandări pentru cetățeni, cu sfaturi care ar ajuta populația să economisească energia electrică.

Începând cu 24 octombrie, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat că contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00.  În acest sens, ministrul reiterează apelul de a economisi energia electrică. Pe 23 octombrie, Spînu a declarat că pentru astăzi nu sunt planificate deconectări. Situația rămâne incertă, deocamdată, în ceea ce privește perioada imediat următoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: