(VIDEO) Șor susține că un grup de tineri nu a fost lăsat să zboare la Moscova. De fapt, au ratat avionul
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Șor susține că un grup de tineri nu a fost lăsat să zboare la Moscova. De fapt, au ratat avionul

Oligarhul fugar Ilan Șor susține că un grup de tineri, care urma să participe la un program cultural în Rusia, nu ar fi fost lăsați să zboare de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Șor, care este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și se ascunde de justiție în Rusia, a declarat că persoanele vizate ar fi fost „oprite” în timpul controlului de pașapoarte și „impiedicate fizic” să plece. Astfel, oligarhul fugar a acuzat președinta Maia Sandu că „nu vrea legături” cu Federația Rusă și, din acest motiv, tinerii nu ar fi fost lăsați să plece din țară. Contactată de NM pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a sugerat că tinerii nu au reușit să treacă toate verificările și au ratat avionul.

Pe 23 mai, într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Ilan Șor a declarat că un grup de tineri care urmau să zboare de pe Aeroportul Chișinău la Moscova, nu au fost lăsați să părăsească țara. „Aceștia sunt participanți la programul „Să cunoaștem Rusia”, organizat de ONG-ul „Eurasia”. Tinerii au nevoie de acest program pentru a avansa în știință, antreprenoriat și în alte domenii. Peste 10 000 de participanți. Dar Sandu nu vrea legături cu Rusia într-atât, încât este gata să oprească tinerii cu forța”, a menționat acesta.

Potrivit lui Șor, tinerii au fost „opriți chiar la controlul de pașapoarte și împiedicați fizic să plece”.

Potrivit surselor NM, în realitate, tinerii nu au reușit să treacă la timp toate procedurile de verificare și au pierdut avionul. Contactată pentru un comentariu oficial, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat: „La trecerea frontierei de stat, în Aeroportul Internațional Chișinău, se aplică proceduri speciale de control de către polițiștii de frontieră. În acest context, recomandăm repetat călătorilor să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zborul programat, pentru a avea suficient timp să finalizeze toate procedurile necesare și pentru a evita situațiile în care nu reușesc să se îmbarce la timp”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: