VIDEO Tihanovskaia către Consiliul European: „Vă îndemn să nu recunoașteți aceste alegeri fraudate”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Tihanovskaia către Consiliul European: „Vă îndemn să nu recunoașteți aceste alegeri fraudate”

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a înregistrat un mesaj video adresat Consiliului European. Aceasta a solicitat liderilor europeni să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus, informează Meduza.

„A doua săptămână la rând, poporul meu luptă în mod pașnic pentru dreptul lor constituțional de a-și alege liderii. Alegerile din 9 august nu au fost nici corecte, nici transparente. Rezultatele lor au fost falsificate. Oamenii care au ieșit pe străzile orașelor din Belarus au fost bătuți, închiși și torturați de regim”, a declarat Tihanovskaia.

„Vă îndemn să nu recunoașteți aceste alegeri fraudate. Lukașenko și-a pierdut toată legitimitatea în ochii poporului nostru și a întregii lumi. Pentru a facilita transferul pașnic al puterii am inițiat crearea Consiliului Național de Coordonare din Belarus. El va anunța alegeri prezidențiale noi, corecte și democratice cu participarea observatorilor internaționali”, a mai spus Tihanovskaia.

Precizăm că Marea Britanie, Canada, Irlanda, Letonia, Lituania, Estonia, precum și miniștrii de externe din cele 27 de țări ale Uniunii Europene au anunțat deja că nu recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: