VIDEO Trei bărbați din Ialoveni și Orhei – reținuți pentru șantaj de peste 4,5 mln lei, după ce victima a cumpărat un imobil în Orhei
Full Article 3 minutes read

VIDEO Trei bărbați din Ialoveni și Orhei – reținuți pentru șantaj de peste 4,5 mln lei, după ce victima a cumpărat un imobil în Orhei

Trei persoane în Ialoveni și Orhei au fost reținute pentru șantajarea unui om de afaceri cu peste 4.500.000 lei, începând din aprilie 2023. Informația a fost confirmată, pe 16 august, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit oamenilor legii, totul a început la sfârșitul lui 2020, atunci când omul de afaceri din Chișinău a primit o ofertă de cumpărare a unui imobil cu mai multe niveluri folosit ca și complex de agrement, dintr-un sat din Orhei. Ofertantul era însuși cumătrul omului de afaceri. Omul de afaceri a fost de acord și a încheiat tranzacția.

Cumătrul-vânzător s-a răzgândit cu privire la costul imobilului deja vândut

După ce i-a vândut imobilul în martie 2021 cu peste 1.600.000 lei, în august, cumătrul a pretins că omul de afaceri i-ar datora bani și că ar deține o cotă parte a imobilului, așa cum a investit în unele construcții ale acestuia anterior. Asta cu toate că antreprenorul deja vânduse imobilul cumpărat altei persoane.

Cumpărătorul – amenințat cu declanșarea grenadei și incendierea casei și mașinii

Atunci când omul de afaceri cu vârsta de 50 de ani i-a respins pretențiile, bărbatul a pus la cale un plan prin care să-și primească banii pretinși. Astfel, inițial complicele cu rol de încasator al datoriei inventate l-a abordat pe omul de afaceri, apoi pe un prieten al dânsului, ca să-l convingă să le dea banii, cu amenințarea cu moartea prin declanșarea unei grenade și prin incendierea casei și mașinii.

Reținuți, apoi arestați

Totuși, victima nu a cedat și a anunțat oamenii legii, care l-au reținut pe cumătrul care a dirijat șantajul, precum și complicele acestuia, din Ialoveni, cu vârsta de 45 de ani. Acesta din urmă a fost anterior condamnat și anunțat în căutare pentru o escrocherie. La solicitarea procurorilor din cadrul PCCOCS, ambii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Oamenii legii cercetează în libertate și un alt complice cu vârsta de 58 de ani, care și el a fost reținut pentru faptul că i-ar fi oferit anumite „îndrumări” complicelui cumătrului, care a executat comanda de șantaj.

Anterior reținerii, cu sprijinul angajaților „Fulger,” oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliile celor trei, unde au depistat inclusiv o armă de foc, 15 cartușe, precum și telefoanele de pe care aceștia ar fi comunicat cu victima.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: