VIDEO Trei sportivi de performanță din Moldova ar fi amenințat cu moartea un bărbat din Hîncești. Au fost reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Trei sportivi de performanță din Moldova ar fi amenințat cu moartea un bărbat din Hîncești. Au fost reținuți

Trei bărbați din Republica Moldova, sportivi de performanță, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia sunt suspectați de șantaj.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 34 și 35 ani, sunt din Ocnița, Găgăuzia și Chișinău. Aceștia ar fi șantajat un bărbat de 39 de ani din Hîncești sub pretextul unei datorii inventate, estorcând de la acesta mii de euro.

Oamenii legii au documentat timp de o lună acţiunile suspecților.

S-a stabilit că începând cu octombrie, suspecții cereau de la victimă 6000 de euro. Poliția declară că solicitarea era însoțită de violență fizică, cu aplicarea multiplelor lovituri cu pumnii peste diferite părți ale corpului și amenințări cu distrugerea bunurilor personale prin incendiere. 

Pentru a-și atinge scopul, bănuiții veneau acasă la victimă la diferite ore și, prin amenințări cu moartea și răfuială fizică, pretindeau mijloacele financiare.

Pe 30 noiembrie, ofițerii de investigație cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au descins cu percheziții la domiciliile figuranților în Chișinău. Au fost ridicate arme, mijloace financiare, acte ce confirmă implicarea bănuiților în estorcări de bani, precum și alte date și informații relevante cazului.

 

Doi dintre bănuiți, anterior au fost în vizorul organelor de aplicare a legii pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulației a drogurilor, escrocherii, precum și vătămarea intenționată a integrității corporale.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: