VIDEO Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri de război pentru prima dată din luna februarie
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri de război pentru prima dată din luna februarie

Rusia și Ucraina au făcut schimb de prizonieri de război pentru prima dată de la începutul lunii februarie. Pe 31 mai, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că 75 de militari din cadrul Forțelor armate al Ucrainei și Gărzii Naționale, polițiști de frontieră și patru civili s-au întors în țară. La rândul său, ministerul rus al Apărării a raportat despre întoarcerea a 75 de soldați, transmite Meduza. 

De asemenea, țările au făcut schimb de militari morți. Ucraina a repatriat trupurile neînsuflețite ale 212 soldați, iar Rusia – 45. Forțele armate al Ucraine vor transporta trupurile însuflețite și rămășițele la instituțiile statului. Reprezentanții organelor de drept și specialiștii criminaliști vor identifica persoanele decedate, după care cadavrele și rămășițele acestora vor fi predate rudelor pentru înmormântare.

Ultimul schimb de prizonieri de război dintre Ucrina și Rusia a avut loc pe 8 februarie. Atunci, 100 de militari ucraineni și ruși s-au întors acasă. Cele două țări s-au acuzat reciproc de sabotarea noilor schimburi.

***

Precizăm că Ucraina se confruntă cu invazia rusă din 24 februarie 2022. Agresiunea militară împotriva țării vecine a început la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: