VIDEO Un băiat de 14 ani s-a înecat într-un iaz din raionul Ștefan Vodă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un băiat de 14 ani s-a înecat într-un iaz din raionul Ștefan Vodă

Un băiat de 14 ani s-a înecat în după-amiaza de 16 iunie într-un bazin acvatic din apropierea localității Volintiri, raionul Ștefan Vodă. În dimineața de miercuri, scafandrierii Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au recuperat cadavrul victimei.

Potrivit primelor informații, băiatul a intrat în apă împreună cu un alt minor de aceiași vârstă. După o scurtă perioadă, băiatul s-a înecat, iar prietenul acestuia a mers în localitate după ajutor.

Pe parcursul serii de 16 iunie, minorul a fost căutat de două echipe de salvatori, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 17 iunie lucrările subacvatice au fost reluate, iar scafandrii IGSU au reușit recuperarea acestuia la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal. Cazul este cercetat de organele de drept.

În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, care nu sunt destinate agrementului. Mai mult, mersul în grup a copiilor la lac fără supravegherea maturilor poate duce la urmări tragice.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 16 oameni, inclusiv 2 minori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: