VIDEO/ Un bloc de locuit de pe str. V. Cheltuială din capitală, plasat în regim de izolare după ce doi locatari s-au infectat cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

VIDEO/ Un bloc de locuit de pe str. V. Cheltuială din capitală, plasat în regim de izolare după ce doi locatari s-au infectat cu COVID-19

Un bloc de locuit de pe str. V. Cheltuială din capitală a fost plasat în regim de izolare. Asta după ce în rândul locatarilor au fost înregistrate două cazuri de coronavirus, se arată într-un mesaj al Preturii Centru.

Sursa citată menționează că „se permite ieșirea din domiciliu (bloc) doar a unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special”.

De asemenea, locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii. Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului.

Mai mult, „nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate 1056 de cazuri de infectare cu COVID-19. 22 de persoane au decedat și 40 s-au însănătoșit.

Instituirea regimului de izolare pentru întreg blocul de locuințe din str. V. Cheltuială, nr. 9/2.

Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a sectorului Centru a decis să instituie măsurile de carantină, precum și să instituie regimul de izolare pentru întreg blocul de locuințe din str. V. Cheltuială, nr. 9/2.

Geplaatst door Pretura sectorului Centru op Dinsdag 7 april 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: