(VIDEO) Un centru comercial din suburbia Moscovei a fost făcut scrum. Daunele se ridică la 30 miliarde de ruble UPDATE
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Un centru comercial din suburbia Moscovei a fost făcut scrum. Daunele se ridică la 30 miliarde de ruble UPDATE

Un incendiu de proporții a cuprins centrul comercial „Mega Himiki” din suburbia Moscovei, în noaptea de 9 decembrie. Potrivit primelor informații, a murit cel puțin un om. Ar fi vorba despre unul dintre paznicii clădirii. Mărimea daunelor provocate se ridică la 20-30 miliarde de ruble rusești, a anunțat Uniunea asiguratorilor ruși.

UPDATE (10:11) Incendiu a fost lichidat. Potrivit anchetatorilor, flăcările au pornit în urma unor lucrări de sudare pe acoperișul clădirii. A fost pornit un dosar penal pentru acțiuni care nu respectă normele antiincendiu.

Centrul comercial „Mega Himiki” era unul dintre simbolurile anilor 2000, când odată cu creșterea economică, oamenii au început să cheltuiască mai mult. Incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 6:00 și s-a extins rapid pe toată suprafața magazinului de materiale de construcții OBI. Potrivit TASS, din clădire a rămas doar carcasa de construcție.

Agenția rusă mai scrie că motivul extinderii rapide a focului ar fi o explozie. Martorii citați de „Moscova 24” susțin că s-ar fi produs mai multe deflagrații, iar zgomotul puternic a unde resimțite în clădirile adiacente.

RIA Novosti scrie că motivul izbucnirii flăcărilor ar fi „incendierea intenționată”, iar TASS – un scurtcircuit.

Serviciul pentru situații Excepționale din Rusia a anunțat că un om a murit. Presa rusă scrie că este vorba despre un paznic.

Centrul comercial a fost deschis în 2004 și a servit drept sediul pentru IKEA, care și-a închis afacerile din Rusia din cauza declanșării războiului în Ucraina.

Uniunea Asiguratorilor ruși a estimat daunele provocate la circa 20-30 miliarde de ruble rusești.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: