VIDEO Un locuitor al capitalei încerca să ia un credit de 250 de mii de lei pe numele altei persoane. A fost prins în flagrant
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un locuitor al capitalei încerca să ia un credit de 250 de mii de lei pe numele altei persoane. A fost prins în flagrant

Polițiștii au reținut în flagrant un bărbat suspectat că a obținut mai multe credite în baza unui act de identitate al altei persoane. În ultimele două luni, pe numele persoanei din buletinul de identitate prezentat, au fost obținute credite de la diferite companii de microfinanțare din municipiul Chișinău, valoarea cărora se ridică la peste 400 000 de lei.

În momentul reținerii s-a stabilit că suspectul, domiciliat în mun. Chișinău, având la sine un buletin de identitate care aparținea altei persoane, intenționa să obțină un credit în mărime de 250 000 de lei de la o companie de microfinanţare, amplasată în sectorul Botanica al capitalei.

Verificările operative au arătat că persoana cu datele de identitate din buletin se află peste hotarele Republicii Moldova. Fiind contactat telefonic, bărbatul a comunicat că, aproximativ cu doi ani în urmă, în circumstanțe necunoscute i-a dispărut buletinul de identitate. În timpul anchetei  s-a constatat, că în ultimele două luni, pe numele persoanei din buletinul de identitate prezentat, s-a încercat și au fost obținute mai multe credite de la diferite companii de microfinanțare din mun. Chișinău, valoarea cărora se ridică la peste 400 000 de lei.

La demersul procurorului, în data de 6 ianuarie, suspectului i-a fost aplicat arest pe un termen de 30 de zile, în Penitenciarul nr.13 Chișinău. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, el riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Oamenii legii menționează că suspectul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice, fapt pentru care era anunțat în căutare de către organele de drept.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: